Forum służy wyłącznie jako archiwum. Nie można tworzyć nowych wątków i postów.
Tani hosting

Problem z workshopem
Kawal Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Post: #1
Problem z workshopem 26-01-2015 16:42
Witam, problem pojawia się po ustawieniu znaku wodnego. Czytałem instrukcje, jednak nadal pojawia się błąd przy dodawaniu obrazka

Kod:
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'admin/lib/imageworkshop/ImageWorkshop.php' (include_path='.:/opt/lib/php') in /virtual/strona/admin/apps/manager/app_page.php on line 564

linia 564 wygląda tak:
Kod:
require_once('admin/lib/imageworkshop/ImageWorkshop.php');

Dodam że zdjęcia się wgrywają prawidłowo nawet gdy wyskakuje ten błąd tylko że bez znaku wodnego. Gdy go wyłącze błąd znika.

Ponadto później dodałem skrypt który pozwala dodać obrazy z url i podczas dodawania pojawia się podobny błąd

Kod:
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'admin/lib/imageworkshop/ImageWorkshop.php' (include_path='.:/opt/lib/php') in /virtual/strona/admin/apps/manager/app_page.php on line 653

linia 653:
Kod:
require_once('admin/lib/imageworkshop/ImageWorkshop.php');
Proszę o pomoc.
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,096
Reputacja: 232
Post: #2
RE: Problem z workshopem 26-01-2015 16:52
Wygląda poprawnie. Pokaż podaną ścieżkę do znaku wodnego

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
Kawal Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Problem z workshopem 26-01-2015 16:55
Ścieżka do znaku wygląda tak jak oryginalna czyli
_themes/default/watermark.png

Próbowałem też
_themes/default/img/watermark.png

Nawet wstawiłem zdjecie do glownego katalogu i zostawilem tylko watermark.png

Ale nic nie działa.
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,044
Reputacja: 314
Post: #4
RE: Problem z workshopem 26-01-2015 19:18
A jaką masz wersję PHP?
WWW Cytuj
Kawal Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Problem z workshopem 26-01-2015 19:22
Wersja 5.3
Cytuj
Quik Offline
Administrator

Liczba postów: 738
Reputacja: 85
Post: #6
RE: Problem z workshopem 26-01-2015 21:32
Spróbuj zmienić te ścieżki z
Kod:
require_once('admin/lib/imageworkshop/ImageWorkshop.php');
Na:
Kod:
require_once('../../lib/imageworkshop/ImageWorkshop.php');

Pomogliśmy? Uszanuj to i nie usuwaj stopki!
WWW Cytuj
Kawal Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Problem z workshopem 26-01-2015 21:45
nie pomogło nic a nic ;/
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości