Tani hosting

Niedziałające podstrony przyjaznych linków
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,098
Reputacja: 314
Post: #31
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 10-12-2013 15:30
To raczej kwestia indywidualnego ustawienia pliku .htaccess pod serwer.
WWW Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
Wishermil Offline
Użytkownik

Liczba postów: 60
Reputacja: 0
Post: #32
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 10-12-2013 15:55
Otrzymałem takiego maila od 1and1:

Cytat:Uprzejmie informuję, że po weryfikacji przez dział techniczny, w pliku .htaccess dyrektywy zostały nieodpowiednio umieszczone. Proszę o otworzenie pliku .htaccess w innym edytorze oraz ustawić poprawne łamanie linii.
Każdy serwer apache posiada inną odpowiednią konfigurację, indywidualną dla danego usługodawcy. Specyfikacja techniczna naszej konfiguracji:

http://httpd.apache.org/docs/2.2/de/howto/htaccess.html
http://faq.1and1.pl/help/d579129.html

Ktoś mógłby podpowiedzieć co zmienić w pierwotnym .htaccess TenTego?
Cytuj
Dworak Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18
Reputacja: 0
Post: #33
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 10-13-2013 23:53
klocek czy tak ciezko dac poprawiony htacces skoro wiesz ze w nim jest problem ?
Cytuj
Wishermil Offline
Użytkownik

Liczba postów: 60
Reputacja: 0
Post: #34
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 10-14-2013 07:50
Tez mnie to zastanawia. Chyba wiekszosc ma problem z przyjaznymi linkami. Warto byloby opracowac je ponownie.
Cytuj
pestka616 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 14
Reputacja: 0
Post: #35
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 11-03-2013 18:49
Jak widać napisał, że to kwestia indywidualnego ustawienia pliku .htaccess. Czyli co? Czyli każdemu takie same ustawienia nie będą pasować. Lepiej żeby wytłumaczył jak to zrobić.
Cytuj
tdididit Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 2
Post: #36
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 11-09-2013 08:02
Po instalacji w katalogu głównym paczki TenTego 2.0.4 miałem problem z przyjaznymi linkami.

Problem tkwił w kodowaniu pliku (MAC) zmieniłem na UNIX i stał się cud Smile
Dodałem też brakujące EOL na końcu pliku

Pozdrawiam, mam nadzieje że pomogłem


Załączone pliki
.zip  htaccess.zip (Rozmiar: 436 bajtów / Pobrań: 72)
Cytuj
Dworak Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18
Reputacja: 0
Post: #37
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 11-09-2013 10:07
No właśnie to się nazywa pomoc ;-)
Dzięki
Cytuj
MrDaniel Offline
Użytkownik

Liczba postów: 65
Reputacja: 1
Post: #38
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 11-09-2013 12:08
W FAQ to było.
Cytuj
tdididit Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 2
Post: #39
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 11-09-2013 14:38
Masz rację Smile Niestety dostałem błąd 404, co świadczyło że przepisywanie nie działa
Cytuj
zczyzyk Offline
aabser

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Post: #40
RE: Niedziałające podstrony przyjaznych linków 11-28-2013 16:59
Kurczę, teraz ja mam problem z przyjaznymi linkami. Po instalacji tentego2 na serwerze pojawił mi się błąd 500 i biała strona. Usunąłem .htaccess - poszło. Następnie w adminie włączyłem przyjazne linki i linki na głównej stronie przestały działać. Hosting to az.pl Skrypt jest w głównym katalogu podpiętej domeny. Adres to http://hadzia.pl Dodałem nawet .htaccess z wpisami:

RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteRule ^random/$ random.php
RewriteRule ^waiting/$ waiting.php
RewriteRule ^add/$ add.php
RewriteRule ^login/$ login.php
RewriteRule ^register/$ register.php
RewriteRule ^contact/$ contact.php
RewriteRule ^inbox/$ inbox.php
RewriteRule ^search/$ search.php
RewriteRule ^rules/$ rules.php
RewriteRule ^profile/$ profile.php
RewriteRule ^favorites/$ favorites.php
RewriteRule ^img/([0-9]+)/(.*)/$ img.php?id=$1
RewriteRule ^category/(.*)/(.*)/([0-9]+)/$ categories.php?id=$1&title=$2&page=$3
RewriteRule ^category/(.*)/(.*)/$ categories.php?id=$1&title=$2
RewriteRule ^user/([0-9]+)/(.*)/$ user.php?id=$1

RewriteCond %{HTTP_HOST}//s%{HTTPS} ^www\.(.*)//((s)on|s.*)$ [NC]
RewriteRule ^ http%3://%1%{REQUEST_URI} [L,R=301]


Jednak to nic nie dało i nadal sytuacja wyglądała tak samo.
Aktualnie wywaliłem plik .htaccess
Może jakaś dobra dusza mogłaby mi pomóc w tym problemie?
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości