Tani hosting

Modyfikacja Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni
zyznos321 Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 39
Reputacja: 0
Post: #11
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 09-02-2013 15:02
Testowałem w chrome i IE. W obydwóch to samo...
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
Dadexix Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1
Reputacja: 2
Post: #12
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 11-02-2013 12:42
problem z wylogowywaniem wystepuje gdy są aktywne ładne linkiSmile w takiej sytuacji zamiast
[undefined=undefined] setcookie ("ImLoggedIn", "", time() - 3600);[/undefined]

ma byc
[undefined=undefined] setcookie ("ImLoggedIn", "", time() - 3600, "/login/");[/undefined]
Cytuj
zyznos321 Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 39
Reputacja: 0
Post: #13
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 13-02-2013 22:02
(11-02-2013 12:42)Dadexix napisał(a):  problem z wylogowywaniem wystepuje gdy są aktywne ładne linkiSmile w takiej sytuacji zamiast
[undefined=undefined] setcookie ("ImLoggedIn", "", time() - 3600);[/undefined]

ma byc
[undefined=undefined] setcookie ("ImLoggedIn", "", time() - 3600, "/login/");[/undefined]

niestety u mnie nadal automatycznie loguje... nawet po tej zamianie :/
strona mambeke.pl
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,092
Reputacja: 232
Post: #14
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 18-02-2013 23:16
zynos321 - na stronie u Ciebie już działa. Plus dla Dadexis Bo o to chodziło, ale ścieżka dla przyjaznych linków to /login

PRZYJAZNE LINKI
Kod:
     function sessionTools() {
     global $rewrite;
        if(isset($_GET['logout'])) {
            if(($_GET['logout']=='true')) {
                $_SESSION['login'] = array();
                $_SESSION['pass'] = array();
                setcookie ("ImLoggedIn", "", time() - 3600, "/login");
                header('Location: ?logout=true&cookiedestroy=true');
                if($_GET['cookiedestroy'] == 'true')
                {
                    header('Location:'.$_SERVER['HTTP_REFERER']);
                }
            }
        }
    }

BRAK PRZYJAZNYCH LINKÓW
Kod:
     function sessionTools() {
     global $rewrite;
        if(isset($_GET['logout'])) {
            if(($_GET['logout']=='true')) {
                $_SESSION['login'] = array();
                $_SESSION['pass'] = array();
                setcookie ("ImLoggedIn", "", time() - 3600, "/");
                header('Location: ?logout=true&cookiedestroy=true');
                if($_GET['cookiedestroy'] == 'true')
                {
                    header('Location:'.$_SERVER['HTTP_REFERER']);
                }
            }
        }
    }

//edit
zmieniona funkcja w temacie.

Czysto doświadczalnie ciekawi mnie czy winna przypadkiem nie jest różnica czasów na serwerze. U zynosa321 czas na serwerze był o godzinę i kilka minut wcześniej...

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2013 23:20 przez kmike.)
WWW Cytuj
buchaj Offline
Użytkownik

Liczba postów: 127
Reputacja: 4
Post: #15
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 18-03-2013 13:01
Wrzucilem to i mam dziwny problem Big Grin (NIE MAM WŁĄCZONYCH PRZYJAZNYCH LINKÓW)

Gdy mam taka funkcje sessionTools() to musze dwa razy klinkac na wyloguj zeby sie wylogowac Big Grin
Kod:
function sessionTools() {
        if(isset($_GET['logout'])) {
            if(($_GET['logout']=='true')) {
                if($_GET['cookiedestroy'] == 'true')
                {
                    header('Location:'.$_SERVER['HTTP_REFERER']);
                }
                else
                {
                    $_SESSION['login'] = array();
                    $_SESSION['pass'] = array();
                    setcookie ("ImLoggedIn", "", time());
                    header('Location: ?logout=true&cookiedestroy=true');
                }
            }
        }
    }

a gdy mam taka funkcje sessionTools() to wgl. nie chce mnie wylogowac Big Grin Caly czas sie odswierza ale jestem dalej zalogowany

Kod:
function sessionTools() {
        if(isset($_GET['logout'])) {
            if(($_GET['logout']=='true')) {
                $_SESSION['login'] = array();
                $_SESSION['pass'] = array();
                setcookie ("ImLoggedIn", "", time() - 3600, "/"); // dla przyjaznych linków "/login" dla wyłączonych "/"
                header('Location: ?logout=true&cookiedestroy=true');
                if($_GET['cookiedestroy'] == 'true')
                {
                    header('Location:'.$_SERVER['HTTP_REFERER']);
                }
            }
        }
    }

Strona smiechutest.xaa.pl/buchaj

Testowe konto
login: test
haslo: test

@edit

Zauważyłem ze gdy loguje bez zapamietywania na 14dni tez musze dwa razy kliknac w wyloguj :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2013 13:06 przez buchaj.)
Cytuj
Widmo Offline
Użytkownik

Liczba postów: 53
Reputacja: 12
Post: #16
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 29-04-2013 02:15
U mnie sprawa wygląda następująco, gdy mam:
Kod:
setcookie ("ImLoggedIn", "", time() - 3600, "/login");
Wylogowuje fajnie z przeglądarki Google Chrome, lecz w Firefoxie po kliknięciu zaloguj mnie lub dodaj automatycznie loguje.

Gdy zastosuję kod z dodatkowym ukośniekiem:
Kod:
setcookie ("ImLoggedIn", "", time() - 3600, "/login/");
Wtedy jest całkowicie odwrotna sytuacja wszystko ok w Firefoxie, ale automatycznie loguje w Chromie.

Modyfikacje:
- Captcha w kontakt | Licznik osób online

Polecam:
- Beka z imprezowiczów
Cytuj
Widmo Offline
Użytkownik

Liczba postów: 53
Reputacja: 12
Post: #17
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 12-05-2013 02:14
Jakieś pomysły na rozwiązanie tego błędu?

Modyfikacje:
- Captcha w kontakt | Licznik osób online

Polecam:
- Beka z imprezowiczów
Cytuj
davvid Offline
Użytkownik

Liczba postów: 17
Reputacja: 0
Post: #18
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 12-06-2013 20:37
Gdy daje wyloguj to nie wylogowuje u mnie w ogóle Big Grin

http://www.fitnesia.pl

user: test
hasło: test

mój błąd Smile naprawiano, bo zapomniałem, że zmieniałem na nieprzyjazne linki :]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-06-2013 20:45 przez davvid.)
Cytuj
lukexd Offline
Użytkownik

Liczba postów: 29
Reputacja: 1
Post: #19
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 18-06-2013 13:39
Interesujące jest to że ja w moim pliku login.php w głównym katalogu nie mam linijki którą trzeba podmienić. Czy ze zmianą tentego na wyższy uległo coś zmianom ??

Strona dla prawdziwych facetów
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,092
Reputacja: 232
Post: #20
RE: Zapamiętaj mnie - automatyczne logowanie na 14 dni 18-06-2013 13:52
Której linii nie możesz zanleźć?

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości