Tani hosting

Modyfikacja TopObjects
programista Offline
Użytkownik

Liczba postów: 235
Reputacja: 18
Post: #61
RE: TopObjects 14-09-2014 00:12
Co do topobject to ja już wyraziłem kiedyś swoje zdanie, bardzo niewydajny, położy serwer.

Proponuję raczej trzecią możliwość, uniezależnienie zliczania like, tak aby problemy z fb nie zwaliły wam strony, samo zapytanie też należy robić tylko raz na kilka, kilkanaście minut, a nawet więcej, bo zapytanie o ilość like jest powolne, nie chcecie chyba powolnej strony.

Wisienką na torcie powinno być uzależnienie aktualizacji ilości like od tego czy materiał jest nadal oglądany, bo nie chcecie przy 5000 obiektów pobierać dla każdego like cronem, wierzcie mi, zwłaszcza gdy, oglądane jest najbardziej ostatnie 100 materiałów, a reszta znacznie rzadziej.

Metod jest kilka, jedna z nich to wywoływanie po stronie klienta javascriptem zapytania wyzwalacza do skryptu php, że ma zaktualizować like, oczywiście tylko raz na np. 10 minut, po stronie js zabezpieczyć cookie, a po stronie php sprawdzać ostatni czas aktualizacji like, czemu tak, bo jak pisałem zapytania do fb są bardzo drogie i zabijecie serwer jeżeli tego nie będziecie kontrolować.
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
wach12 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Post: #62
RE: TopObjects 18-02-2015 09:45
Czy mógł by mi ktoś pomóc w przeróbce TOPobject pod zlicznie głosów zamiast %
WWW Cytuj
merix Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 24
Reputacja: 0
Post: #63
RE: TopObjects 16-03-2015 02:04
(18-02-2015 09:45)wach12 napisał(a):  Czy mógł by mi ktoś pomóc w przeróbce TOPobject pod zlicznie głosów zamiast %

Podpinam się, dodatkowo pytanko, będzie działała ta modyfikacja pod TTP ?
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,052
Reputacja: 316
Post: #64
RE: TopObjects 16-03-2015 08:07
Raczej tak.
WWW Cytuj
maksww Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 15
Reputacja: 2
Post: #65
RE: TopObjects 04-09-2015 16:12
Witam
Próbuje zainstalować tą modyfikacje no ale niestety nie da rady, po przeniesieniu obu plików i edytowaniu plików opisanych w paczce nic sie nie dzieje. Myślałem ze może cos zrobiłem nie tak podczas modyfikowania wyglądu itp wiec usunołem wszystko i po ponownej kompletnej instalacji dalej nic sie nei dziej.
WWW Cytuj
seba3090 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Post: #66
RE: TopObjects 15-11-2017 18:22
mi za to w dziale to wszystko jest na jednej stronie nie ma 1 z 10 stron tylko wszystko umieszcza się na jedną 

#MOD_TOOLS#',0,@$_GET['page'],$page->load('objects_per_page'));

echo '<div class="pagination">'.$img->pagination(' <a href="?page=#" class="square previous">&laquo;</a> ',' <a href="?page=#" class="square number">#</a> ', ' <span class="square current">#</span> ', ' <a href="?page=#" class="square next">&raquo;</a> ',$page->load('objects_per_page'),0,@$_GET['page']).'</div>';
Cytuj
seba3090 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Post: #67
RE: TopObjects 16-11-2017 15:15
te forum jest martwe? 
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości