Forum służy wyłącznie jako archiwum. Nie można tworzyć nowych wątków i postów.
Tani hosting

Modyfikacja TopObjects
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,052
Reputacja: 315
Post: #11
RE: TopObjects 24-01-2013 18:00
@leom112, bo użytkownik Ideru nie napisał wszystkiego. Jego post został przeze mnie zaktualizowany Wink
WWW Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
arkozi Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Post: #12
RE: TopObjects 26-01-2013 16:00
Dziwne, robię wszystko jak w instrukcji, a po kliknięciu w link w menu dostaję "Przepraszamy, strona nie została znaleziona."

edit.

Wrzuciłem plik top.php jeszcze do katalogu głównego TT i teraz ładuje się styl, ale nie ma żadnych obrazków i jest napis "Brak połączenia z serwerem"
co pominąłem ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2013 16:06 przez arkozi.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #13
RE: TopObjects 26-01-2013 16:09
wrzuciłeś plik top.php do folderu ze stylem?

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
arkozi Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Post: #14
RE: TopObjects 26-01-2013 16:13
Tak, jest w folderze ze stylem.
Cytuj
c0m4r Offline
Użytkownik

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Post: #15
RE: TopObjects 28-01-2013 10:29
mam tak samo jak przedmówca.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2013 10:38 przez c0m4r.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #16
RE: TopObjects 28-01-2013 10:39
Podajcie link do strony. Nikt tutaj chyba nie potrafi wróżyć. 'Brak połączenia z serwerem', nie z bazą? Może po prostu wpisujesz zły adres podstrony?

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
c0m4r Offline
Użytkownik

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Post: #17
RE: TopObjects 28-01-2013 16:32
ogarnięte - trzeba dokładnie czytać instrukcję w ReadMe - myślałem, że to co na forum wystarcza Wink przepraszam za zamieszanie
Cytuj
Mqwebe Offline
Użytkownik

Liczba postów: 7
Reputacja: 0
Post: #18
RE: TopObjects 10-02-2013 16:44
Jak wyglądała by funkcja getTopObjects gdybym zamiast sortowania zdjęć po ilości votów chciał bym wyświetlać po ilości głosów które znajdują się w tabeli tentego_img w kolumnie TOPFB ?

już sobie poradzilem wystarczy zmienic zapytania
$query = mysql_query("SELECT id, title, src, type, owner, cat, date, rel_date, source, is_waiting FROM tentego_img order by topfb DESC LIMIT ".$page.",".$objPerPage);

$vote_query = mysql_query("SELECT `fb` FROM `tentego_img` WHERE `id`=".$img['id']);
$all_votes = mysql_query("SELECT `fb` FROM `tentego_img` WHERE `id`=".$img['id']);
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2013 19:01 przez Mqwebe.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #19
RE: TopObjects 10-02-2013 19:14
Zapytanie wygląda dobrze, chociaż zamiast wymieniać wszystko co pobierasz możesz napisać *. TT domyślnie nie posiada kolumny topfb, ale kombinujesz dobrze.

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
s60v5 Offline
webdesigner/developer

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Post: #20
RE: TopObjects 11-02-2013 14:57
zmodyfikuj plik .htaccess, dodaj po
Kod:
RewriteRule ^waiting/$ waiting.php
kod:
Kod:
RewriteRule ^top/$ top.php

//sorry, dopiero teraz zobaczyłem że poprzedni userzy uporali się z problemami
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2013 15:04 przez s60v5.)
WWW Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości