Tani hosting

Modyfikacja TopFB
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,092
Reputacja: 232
Post: #1
TopFB 04-08-2015 20:02
Modyfikacja dodająca ranking TopFB.

Instrukcja Znajduje się w pliku ReadMe.txt w paczce. 

Wersja TenTego Free 2.x.x.

Pliki możesz nadpisać tylko jeżeli masz czyste TenTego z zainstalowanym szablonem minimalistic.


Załączone pliki
.zip  topFB.zip (Rozmiar: 5.18 KB / Pobrań: 66)

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
KasztaN9 Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 136
Reputacja: 9
Post: #2
RE: TopFB 04-08-2015 20:47
Jesteś wielki, że udostępniłeś modyfikację za darmo.
Powinna ona być w standardzie tentego tak samo jak sortowanie według oceny.
Dziękuje Blush +


Miałbym jeszcze jedno pytanko.
Oczywiście wszystko działa, ale z ciekawości zapytam.

Przerobiłem sobie to leciutko tak żeby działało na TT Premium no i moje zapytanie wygląda następująco:


Kod:
$query = mysql_query("SELECT img.*, user.user as owner_name, cat.name as cat_name FROM `tentego_img` AS img LEFT JOIN tablicacms_users AS user ON user.id = img.owner LEFT JOIN tentego_img_cat AS cat ON cat.id = img.cat WHERE img.`is_waiting` LIKE ".$where.$cat." ORDER BY `like` DESC LIMIT ".$page.",".$objPerPage);


bo w TT premium dla przykładowo "wyświetlania listy obiektów" mamy:


Kod:
if($where == 0) $where = $where.' AND img.`rel_date` < NOW()';


if($where > 0) $query = mysql_query("SELECT img.*, user.user as owner_name, cat.name as cat_name FROM `tentego_img` AS img LEFT JOIN tablicacms_users AS user ON user.id = img.owner LEFT JOIN tentego_img_cat AS cat ON cat.id = img.cat WHERE img.`is_waiting` LIKE ".$where.$cat." ORDER BY img.`date` DESC LIMIT ".$page.",".$objPerPage);
else $query = mysql_query("SELECT img.*, user.user as owner_name, cat.name as cat_name FROM `tentego_img` AS img LEFT JOIN tablicacms_users AS user ON user.id = img.owner LEFT JOIN tentego_img_cat AS cat ON cat.id = img.cat WHERE img.`is_waiting` LIKE ".$where.$cat." ORDER BY img.`rel_date` DESC, img.`date` DESC LIMIT ".$page.",".$objPerPage);

czy dla sortowania według FB jest potrzebny ten warunek z rel_date ?
chyba nie, ponieważ sortujemy według pola `like`, a nie według daty ?
zapytam bo wolałbym uniknąć późniejszych błędów na stronie Wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2015 12:37 przez Quik.)
Cytuj
Quik Offline
Administrator

Liczba postów: 741
Reputacja: 85
Post: #3
RE: TopFB 05-08-2015 12:37
Sortowani po:
Kod:
rel_date
będzie Ci dodatkowo sortować po dacie przeniesienia z poczekalni na główną.

Pomogliśmy? Uszanuj to i nie usuwaj stopki!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2015 12:37 przez Quik.)
WWW Cytuj
klator Offline
Użytkownik

Liczba postów: 45
Reputacja: 0
Post: #4
RE: TopFB 09-11-2015 12:19
[Obrazek: 018ce5d99ac45.png]
Ktoś wie co mogłem zrobić źle? Wgrałem topfb.php do folderu z plikiem
i co oznacz pierwsze polecenie w instrukcji?

Cytat:#---------[ 1. SQL QUERY ]---------------------------------------------------


ALTER TABLE  `tentego_img` ADD  `like` INT NOT NULL ;

 Nie zrobiłem tego co zacytowałem, przez to nie działa?

Strona dla fanów klasycznej motoryzacji na glebie - KlasyknaGlebie.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2015 12:23 przez klator.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,092
Reputacja: 232
Post: #5
RE: TopFB 09-11-2015 12:30
Bez tego też nie zadziała, ale błąd mówi, że nie może znaleźć pliku /topfb.php (folder główny).

1 to zapytanie do bazy danych. Możesz je wykonać w ten sposób http://blog.kmike.net/back-end/mysql/jak-wykonac-zapytanie-sql-do-bazy-danych-mysql/

lub poprzez wklejenie np do pliku topfb.php komendy php


Kod:
mysql_query("ALTER TABLE  `tentego_img` ADD  `like` INT NOT NULL ;");

Zaraz przed ?>
Po odświeżeniu przynajmniej raz strony usuń tą komende (trzeba ją wykonać tylko raz).

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
klator Offline
Użytkownik

Liczba postów: 45
Reputacja: 0
Post: #6
RE: TopFB 09-11-2015 12:43
[Obrazek: 5592e167eb8f9.png]

A w takie sytuacji co zrobić?

Cytat:Zaraz przed ?>

Po odświeżeniu przynajmniej raz strony usuń tą komende (trzeba ją wykonać tylko raz).
Nie rozumiem tego co tu napisałeś ;/

reaz nie wiem czemu wyskakuje mi błąd połączenia z serwerem

Strona dla fanów klasycznej motoryzacji na glebie - KlasyknaGlebie.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2015 13:43 przez klator.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,092
Reputacja: 232
Post: #7
RE: TopFB 09-11-2015 16:02
duplicate column name 'like'. To znaczy że masz już tą kolumnę utworzoną. 

Strzelam, że najpierw próbowałeś z mysql_query(); metoda się wykonała a potem dopiero przez phpmyadmina. 

Czemu masz błąd połączenia z serwerem nie wiem, na pewno wprowadzone zmiany nie powinny mieć na to wpływu.

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
Wyimaginowany Wirtuoz Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 54
Reputacja: 0
Post: #8
RE: TopFB 16-11-2015 21:48
Zadziała zgodnie z tą instrukcją na TTP ? 
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,092
Reputacja: 232
Post: #9
RE: TopFB 17-11-2015 09:38
Nie, różni się część odpowiedzialna za wyświetlanie.

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
klator Offline
Użytkownik

Liczba postów: 45
Reputacja: 0
Post: #10
RE: TopFB 17-12-2015 10:19
@kmike mam pytanie, jak zrobić z tego top10/100? tylko 10 albo 100 obrazków z największą ilością lików a nie wszystkie po kolei, co trzeba zmienić?

Strona dla fanów klasycznej motoryzacji na glebie - KlasyknaGlebie.pl
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości