Tani hosting

Modyfikacja Text2Image
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #31
RE: Text2Image 05-02-2013 21:44
Kod:
                        <textarea name="text">'.(isset($_POST['title'])?stripslashes(htmlspecialchars($_POST['text'])):'').'</textarea>

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
zyznos321 Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 39
Reputacja: 0
Post: #32
RE: Text2Image 08-02-2013 18:38
Zmieniłem sobie minimalną wysokość elementu na 150px.
Jak powinien wyglądać dokładnie kod na wyśrodkowanie tekstu w pionie?



Czemu po zamianie kodu, tak jak napisał kmike, button Dodaj przestaje być klikalny?
(można wysłać tekst tylko klikając enter)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2013 18:55 przez zyznos321.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #33
RE: Text2Image 09-02-2013 10:22
podaj kod całego formularza, musiałeś coś jeszcze zmienić bo podmieniałem kod u siebie i u 2 innych osób.

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
zyznos321 Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 39
Reputacja: 0
Post: #34
RE: Text2Image 09-02-2013 11:32
Kod:
<form action="'.$rewrite->add.'" method="post" enctype="multipart/form-data">
                        <label>Nazwa</label>
                        <input type="text" name="title" maxlength="64" value="'.(isset($_POST['title'])?htmlspecialchars($_POST['title']):'').'" />
                        <label>Tekst</label>
                        <textarea name="text">'.(isset($_POST['title'])?stripslashes(htmlspecialchars($_POST['text'])):'').'</textarea>
                        <label>Kategoria</label>
                        <select name="cat">
                            '.$this->catList().'
                        </select>
                        <label><img src="'.kernel::host().'/admin/lib/captcha/image.php" alt="Captcha"></label>
                        <input type="text" name="question" />
                        <br/>
                        <input type="submit" name="send_text" value="Dodaj" />
                    </form>
Cytuj
tharon Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 75
Reputacja: 0
Post: #35
RE: Text2Image 13-02-2013 14:04
http://zacnysuchar.com/img.php?id=333

jak kopiuje się tekst w "" to pojawiają sie ukośniki, można coś z tym zrobić?
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,052
Reputacja: 316
Post: #36
RE: Text2Image 13-02-2013 14:27
@tharon: stripslashes();
WWW Cytuj
zyznos321 Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 39
Reputacja: 0
Post: #37
RE: Text2Image 13-02-2013 21:56
Pomoże ktoś? Up Big Grin
Cytuj
michalmaciak89 Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 11
Reputacja: -1
Post: #38
RE: Text2Image 19-02-2013 23:27
Kod PHP:
<label>Nazwa</label>
<
input type="text" name="title" maxlength="64" value="'.(isset($_POST['title'])?htmlspecialchars($_POST['title']):'').'" />
<
label>Tekst</label>
<
textarea type="text" rows="6" name="text" maxlength="'.$this->pobierz('maxlength').'" value="'.(isset($_POST['title'])?htmlspecialchars($_POST['title']):'').'" /></textarea>
<
label>Kategoria</label>
<
select name="cat">
'.$this->catList().'
</select

tak mam i działa.

A co do wyśrodkowania w pionie to nie jest to łatwe (z tego co zdołałem się zorientować) jeśli mamy więcej niż jedną linijkę tekstu. Mi wystarcza to (przy wysokości obrazka 320):
Kod PHP:
$position_center ceil(($width $arWidth) / 2);
$position_middle ceil((320 $y) / 2) -65;
 
imagettftext($im$font_size0$position_center$position_middle$color$fonttrim($arr)); 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2013 14:35 przez klocek.)
Cytuj
zyznos321 Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 39
Reputacja: 0
Post: #39
RE: Text2Image 19-02-2013 23:59
WIELKIE dzięki Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2013 00:00 przez zyznos321.)
Cytuj
tharon Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 75
Reputacja: 0
Post: #40
RE: Text2Image 25-02-2013 14:34
(13-02-2013 14:27)klocek napisał(a):  @tharon: stripslashes();

w ktorym pliku?
siadłem dopiero teraz do tego.
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości