Tani hosting

Modyfikacja Text2Image
ofczy Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Post: #21
RE: Text2Image 02-02-2013 17:45
(02-02-2013 16:15)klocek napisał(a):  Otwórz phpMyAdmin i sprawdź czy to zapytanie Ci coś zwraca:
Kod:
SELECT * FROM `tentego_text2image` WHERE `id`='1'
Albo czy jest wgl tabela "tentego_text2image".

No niestety, to juz wychodzi poza moje kompetencje, no nic.
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #22
RE: Text2Image 02-02-2013 18:03
edit
okazało się, że aplikacja nie była zainstalowana (nie była utworzona tabela w bazie) Smile

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2013 19:34 przez kmike.)
WWW Cytuj
michalmaciak89 Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 11
Reputacja: -1
Post: #23
RE: Text2Image 05-02-2013 00:42
dodałem:
$position_middle = ceil((320 - $y) / 2) + 50;
imagettftext($im, $font_size, 0, $position_center, $position_middle, $color, $font, trim($arr));
i jako tako wyśrodkowało w pionie Smile
tylko kurczę linijki wprowadzanego tekstu wklejają się odwrotnie..
pojęcia nie mam jak to już ugryźć, pomocyy

//edit
dzisiaj się udało ze świeżą głową Smile tylko czasu człowiek się męczy, a to o jeden minusik chodziło Tongue
i oto jest:
http://www.domiecza.pl/img.php?id=118
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2013 13:48 przez michalmaciak89.)
Cytuj
tharon Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 75
Reputacja: 0
Post: #24
RE: Text2Image 05-02-2013 19:42
( udawajmy, ze tego posta nie było, bo wstyd )
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2013 19:53 przez tharon.)
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,052
Reputacja: 316
Post: #25
RE: Text2Image 05-02-2013 19:47
A zainstalowałeś aplikację?
WWW Cytuj
tharon Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 75
Reputacja: 0
Post: #26
RE: Text2Image 05-02-2013 20:20
Tamtego pytania nie było, teraz poważne - jak zmienić wysokość okienka dodawania? I jak zrobić, by klikniecie enter w momencie wpisywania tekstu, nie wysylalo go na stronę od razu, tylko wrzucało tekst do kolejnej linijki? ( nie wiem, czy nie za sprytna rzecz )
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2013 20:30 przez tharon.)
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,052
Reputacja: 316
Post: #27
RE: Text2Image 05-02-2013 20:23
http://forum.sruu.pl/thread-1579-post-13...l#pid13152
WWW Cytuj
tharon Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 75
Reputacja: 0
Post: #28
RE: Text2Image 05-02-2013 21:13
wygląda to tak:
<textarea type="text" name="text" maxlength="'.$this->pobierz('maxlength').'" value="'.(isset($_POST['title'])?htmlspecialchars($_POST['title']):'').'" />
</textarea>

i teraz pytanie, jak pozbyć się/zmienić limit znaków?
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,052
Reputacja: 316
Post: #29
RE: Text2Image 05-02-2013 21:26
W textarea nie ma czegoś takiego jak "value". Wartość wsadzasz pomiędzy znaczniki. Maxlength możesz usunąć, bo w textarea także go nie ma. Maksymalną długość tekstu sprawdzaną przez skrypt zmieniasz w ustawieniach aplikacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2013 21:27 przez klocek.)
WWW Cytuj
tharon Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 75
Reputacja: 0
Post: #30
RE: Text2Image 05-02-2013 21:36
tylko, że jak to skasowałem, dostaję wiadomość zwrotną, że pole jest nieuzupełnione.
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości