Tani hosting

 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
modyfikacja templatki
soulman Offline
Użytkownik

Liczba postów: 19
Reputacja: 0
Post: #1
modyfikacja templatki 06-12-2017 09:02
Chciałem umieścić na stronie prosty slider zamiast standardowego nagłówka.
Znalazłem odpowiedni skrypcik.
Sam w sobie działa pięknie.

W header.html dodałem link do js i css.

<link rel="stylesheet" href="{$bat.theme}/css/slider.css">
<script src="{$bat.theme}/js/slider.js"></script>

W kodzie strony wkleiłem odpowiedni kod.


<!-- SLIDER -->

    <div>
        <div id="images">
            <div class="lighten">
                <img src="{$bat.path}/themes/{$settings.theme}/slider/img/a.jpg" alt="" />
                <img src="{$bat.path}/themes/{$settings.theme}/slider/img/b.jpg" alt="" />
               
            </div>
            <div class="normal">
                <img src="{$bat.path}/themes/{$settings.theme}/slider/img/a.jpg" alt="" />
                <img src="{$bat.path}/themes/{$settings.theme}/slider/img/b.jpg" alt="" />

            </div>
                <nav>
                    <ul>
                        <li class="pre"></li>
                        <li class="next"></li>
                    </ul>
                </nav>
        </div>
    </div>


No i dupa.
Obrazki wyświetlają mi się jeden pod drugim.

Co robię nie tak?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2017 09:12 przez soulman.)
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
michalo2k Offline
Użytkownik

Liczba postów: 116
Reputacja: 18
Post: #2
RE: modyfikacja templatki 06-12-2017 16:28
Sprawdź czy podałeś odpowiednie ścieżki do plików js i css
Cytuj
soulman Offline
Użytkownik

Liczba postów: 19
Reputacja: 0
Post: #3
RE: modyfikacja templatki 06-12-2017 17:20
Znajdują się w folderze templatki, odpowiednio w folderach /js i /css, więc ścieżki raczej dobre podałem.
Cytuj
michalo2k Offline
Użytkownik

Liczba postów: 116
Reputacja: 18
Post: #4
RE: modyfikacja templatki 06-12-2017 18:07
W takim razie sprawdź czy w konsoli nie wywala jakiegoś błędu.
Cytuj
soulman Offline
Użytkownik

Liczba postów: 19
Reputacja: 0
Post: #5
RE: modyfikacja templatki 06-12-2017 19:01
Mam coś takiego:

Uncaught TypeError: Cannot read property 'classList' of null

    at window.onload (slider.js:12)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2017 19:33 przez soulman.)
Cytuj
michalo2k Offline
Użytkownik

Liczba postów: 116
Reputacja: 18
Post: #6
RE: modyfikacja templatki 08-12-2017 18:51
Trudno mi powiedzieć co jest przyczyną, może zapomniałeś dodać jakieś klasy albo coś edytowałeś? Może spróbuj wkleić plik js i css bezpośrednio do html i zobacz czy coś się zmieni.
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości