Tani hosting

Modyfikacja Punkty za główną
MexXx Offline
Użytkownik

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #31
RE: Punkty za główną 10-05-2013 21:19
Ok już naprawiałem, dzięki.Cool
______________________________
Teraz jak klikam na ranking to biała strona lub 404
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2013 21:56 przez MexXx.)
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,091
Reputacja: 232
Post: #32
RE: Punkty za główną 31-05-2013 13:03
Przeanalizowałem kod bo musiałem zainstalować to na jednym serwisie i jak dla mnie to modyfikacja nie ma prawa działać. Modyfikowanych jest bardzo dużo plików a wystarczy (bez aplikacji admina) zmienić 2 pliki i dodać 2 plus 1 zapytanie SQL.

Zapytanie SQL:
Kod PHP:
ALTER TABLE  `tablicacms_usersADD  `pointsINT NOT NULL 

W PLIKU /mod.php ZNAJDŹ

Kod PHP:
    if(isset($_POST['vid']) && isset($_POST['mid'])) {
            if(
$_POST['vid'] == 'TT2' && is_numeric($_POST['mid'])) {
                
$_POST['mid'] = mysql_real_escape_string($_POST['mid']);
                
$query mysql_query("SELECT `is_waiting` FROM `tentego_img` WHERE `id`=".$_POST['mid']);
                
$verify mysql_num_rows($query);
                if(
$verify != 1) echo 'Obiekt nie istienieje.';
                else {
                    
$item mysql_fetch_array($query);
                    if(
$item['is_waiting'] == 1)
                        echo (
mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=0, `rel_date`='".date("YmdHis")."' WHERE `id`=".$_POST['mid']))?'Przeniesiono na główną.':'Wystąpił błąd podczas przenoszenia';
                    else
                        echo (
mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=1 WHERE `id`=".$_POST['mid']))?'Przeniesiono do poczekalni.':'Wystąpił błąd podczas przenoszenia';
                }
            }
        } 

ZAMIEŃ NA (gdzie $points = 30; to ilość pkt za główną):
Kod PHP:
$points 30;
        if(isset(
$_POST['vid']) && isset($_POST['mid'])) {
            if(
$_POST['vid'] == 'TT2' && is_numeric($_POST['mid'])) {
                
$_POST['mid'] = mysql_real_escape_string($_POST['mid']);
                
$query mysql_query("SELECT * FROM `tentego_img` WHERE `id`=".$_POST['mid']);
                
$verify mysql_num_rows($query);
                if(
$verify != 1) echo 'Obiekt nie istienieje.';
                else {
                    
$item mysql_fetch_array($query);
                    if(
$item['is_waiting'] == 1) {
                        if(
mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=0, `rel_date`='".date("YmdHis")."' WHERE `id`=".$_POST['mid'])) {
                            if(
mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `points`=`points`+$points WHERE `id`=".$item['owner'])) {
                                echo 
'Przeniesiono na główną.';
                            }
                        }
                        else {
                            echo 
'Wystąpił błąd podczas przenoszenia';
                        }
                    }
                    else {
                        if(
mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=1 WHERE `id`=".$_POST['mid'])) {
                            if(
mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `points`=`points`-$points WHERE `id`=".$item['owner'])) {
                                echo 
'Przeniesiono do poczekalni.';
                            }
                        }
                        else {
                            echo 
'Wystąpił błąd podczas przenoszenia';
                        }
                    }
                }
            }
        } 

W PLIKU admin/apps/users/app_page.php dodaj 2 funkcje:

Kod PHP:
        function Ranking($pattern$currentPage$objPerPage) {
        global 
$ads$user$rewrite$page;
        
        if(isset(
$currentPage) && is_numeric($currentPage) && $currentPage 0) {
            
$cpage mysql_real_escape_string($currentPage-1)*$objPerPage;
        }
        else 
$cpage 0;
        
        
$query mysql_query("SELECT * FROM `tablicacms_users` ORDER BY `points` DESC LIMIT ".$cpage.",".$objPerPage);
        
        
$text NULL$return NULL$p NULL;
        while(
$usr mysql_fetch_array($query)) { $p++;
        
            
$text str_replace("#PLACE#"$p$pattern);
            
$text str_replace("#OWNER-ID#"$usr['id'], $text);
            
$text str_replace("#OWNER#"$usr['user'], $text);
            
$text str_replace("#POINTS#"$usr['points'], $text);
            
            if(!empty(
$usr['avatar'])) {
                
$text str_replace("#AVATAR#"$page->host().$usr['avatar'], $text);
            }
            else {
                
$text str_replace("#AVATAR#"$page->host().'upload/avatars/default.png'$text);
            }
            
            
$return .= $text;
        }
        return 
$return;
    }
    
    function 
pagination($back_pattern$pattern$current_pattern$next_pattern$count$is_waiting$current) {
        
        
$query mysql_query("SELECT * FROM `tablicacms_users` ORDER BY `points` DESC");
        if(
$current<|| !isset($current) || !is_numeric($current)) $current 1;
        
$i ceil(mysql_num_rows($query)/$count);
        
$return NULL;
        if(
$current 1$return .= str_replace("#",$current-1,$back_pattern);
        if(
$current 6$return .= str_replace("#",1,$pattern).' ... ';
        for((
$current>5?$j=$current-5:$j=1);$j<$current;$j++) {
            
$text str_replace("#",$j,$pattern);
            
$return .= $text;
        }
        
$return .= str_replace("#"$current$current_pattern);
        for(
$j=$current+1;($current+5<$i?$j<$current+6:$j<=$i);$j++) {
            
$text str_replace("#",$j,$pattern);
            
$return .= $text;
        }
        if(
$current+5<$i$return .= ' z '.str_replace("#"$i$pattern);
        if(
$current $i && $i 1$return .= str_replace("#",$current+1,$next_pattern);
        
        return 
$return;
    } 

W załączniku pliki do rankingu.


Załączone pliki
.zip  ranking.zip (Rozmiar: 1.01 KB / Pobrań: 108)

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2013 22:37 przez kmike.)
WWW Cytuj
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #33
RE: Punkty za główną 05-06-2013 20:33
To twoje też nie działą wcale nie wyświetla ani rankingu, ani punktów gdy wchodze w strone mototek.pl/_themes/moto/ranking.php wywala bląd
Kod:
Warning: require_once(_core/kernel.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/u601752155/public_html/_themes/moto/ranking.php on line 4 Fatal error: require_once(): Failed opening required '_core/kernel.php' (include_path='.:/usr/lib/php') in /home/u601752155/public_html/_themes/moto/ranking.php on line 4

Gdy wchodze w mototek.pl/_ranking.php jest białe tło i wywala bląd
Kod:
Fatal error: Call to a member function Ranking() on a non-object in /home/u601752155/public_html/_ranking.php on line 14
sam wejdź i zobacz

Lubisz motoryzację? Jak tak to jest strona dla Ciebie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2013 21:09 przez mat3o.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,091
Reputacja: 232
Post: #34
RE: Punkty za główną 05-06-2013 21:39
Jakbyś dobrze zainstalował to by zadziałało. mototek.pl/_ranking.php ? to jest plik stylu, należy usunąć z niego _ i wrzucić do theme, drugi jest na główną.

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #35
RE: Punkty za główną 06-06-2013 11:44
Moj błąd ,wybacz a teraz pytanie jak zrobić żeby po wejściu w czyjś profil pisało ile dana osoba na punktów? bo do /theme/users.php dodaje
Kod:
<li><b>Punkty:</b> #POINTS#</li>
i nie wyświetla

Lubisz motoryzację? Jak tak to jest strona dla Ciebie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2013 11:44 przez mat3o.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,091
Reputacja: 232
Post: #36
RE: Punkty za główną 06-06-2013 12:58
Dobrze kombinujesz, ale nie jest tak prosto. Musisz przypisać jeszcze do zmiennej stylu #POINTS# wartość. w admin/apps/users/app_page.php znajdź funkcję userTemplateInfo następnie po

Kod PHP:
                    $return str_replace("#E-MAIL#",$user['email'], $return); 

dodaj:
Kod PHP:
                    $return str_replace("#POINTS#",$user['points'], $return); 

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #37
RE: Punkty za główną 06-06-2013 13:23
Wiesz co dzieki, Jak byś mogł zajrzyj na mototek.pl i Zobacz zrobiłem tam z boku te statystyki ale słabo to wygląda masz jakiś lepszy pomysł na to?
Da sie to jakoś zrobić zeby co miesiąc sie resetowało?

Lubisz motoryzację? Jak tak to jest strona dla Ciebie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2013 14:21 przez mat3o.)
Cytuj
caxer Offline
Użytkownik

Liczba postów: 16
Reputacja: 0
Post: #38
RE: Punkty za główną 26-08-2013 23:56
Mi nie dodaje punktów z modyfikacji kmike jak przenosze z panelu admina.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2013 00:16 przez caxer.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,091
Reputacja: 232
Post: #39
RE: Punkty za główną 27-08-2013 08:14
Panelu admina chyba nie modyfikowałem, to dlatego. Spróbuje na szybko coś wykombinować ale będziesz musiał w 2 miejscach podawać ilość punktów za główną (w mod.php i admin/apps/manager/app_admin.php).

Nie testowane, w admin/apps/manager/app_admin.php) znajdź funkcję moveto i zamień na poniższą
Kod PHP:
        function moveto($x) {
            
$set NULL;
            
$points 30;
            if(
$x == 0$set ", `rel_date`='".date("YmdHis")."'";
            if(
$x == 0$points " `points`+$points "; else " `points`-$points";
            foreach(
$_POST['img'] as $id) {
                
mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=".$x.$set." WHERE `id`=".$id);
                
$userInfo mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM `tentego_img` WHERE `id`=".$id));
                
mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `points`=$points WHERE `id`=".$userInfo['owner']);
            }
        } 

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2013 08:18 przez kmike.)
WWW Cytuj
xkpr Offline
Użytkownik

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #40
RE: Punkty za główną 03-09-2013 22:22
(27-08-2013 08:14)kmike napisał(a):  Panelu admina chyba nie modyfikowałem, to dlatego. Spróbuje na szybko coś wykombinować ale będziesz musiał w 2 miejscach podawać ilość punktów za główną (w mod.php i admin/apps/manager/app_admin.php).

Nie testowane, w admin/apps/manager/app_admin.php) znajdź funkcję moveto i zamień na poniższą
Kod PHP:
        function moveto($x) {
            
$set NULL;
            
$points 30;
            if(
$x == 0$set ", `rel_date`='".date("YmdHis")."'";
            if(
$x == 0$points " `points`+$points "; else " `points`-$points";
            foreach(
$_POST['img'] as $id) {
                
mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=".$x.$set." WHERE `id`=".$id);
                
$userInfo mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM `tentego_img` WHERE `id`=".$id));
                
mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `points`=$points WHERE `id`=".$userInfo['owner']);
            }
        } 
amazing!

but there's a little problem: I have for example 500 points, and move something to main, it will add to my profile 30 points, but when i move the same object to waiting page, my points will change to 30 and not to the 500 that should be.

so i made a modification, hope you don't bother

Kod PHP:
        function moveto($x) {
            
$points 30;
            
$set NULL;
            if(
$x == 0$set ", `rel_date`='".date("YmdHis")."'";
            foreach(
$_POST['img'] as $id) {
                
$query mysql_query("SELECT * FROM `tentego_img` WHERE `id`=".$id);
                
$item mysql_fetch_array($query);
                if(
$item['is_waiting'] == 1) {
                    if(
mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `points`=`points`+$points WHERE `id`=".$item['owner'])) {
                        
mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=".$x.$set." WHERE `id`=".$id);
                    }
                }
                else {
                    if(
mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `points`=`points`-$points WHERE `id`=".$item['owner'])) {
                        
mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=".$x.$set." WHERE `id`=".$id);
                    }
                }
            }
        } 

i took the code from your other post >_<
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2013 22:25 przez xkpr.)
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości