Tani hosting

Modyfikacja Punkty za główną
szybki Offline
Użytkownik

Liczba postów: 118
Reputacja: 4
Post: #21
RE: Punkty za główną 22-04-2013 14:50
Kod:
#1142 - INSERT command denied to user
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2013 14:51 przez szybki.)
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #22
RE: Punkty za główną 22-04-2013 16:32
Co zauważyłem:

1)
Kod PHP:
INSERT INTO  `tentego`.`tablicacms_apps` (
`
id` ,
`
dir`
)
VALUES (
'8',  'ranking'
); 
Zapytanie SQL nie jest uniwersalne ponieważ będzie zwracało błąd jeśli będzie zainstalowana inna aplikacja z ID 8.

Kod PHP:
INSERT INTO  `tentego`.`tablicacms_apps` (
`
dir`
)
VALUES (
'ranking'
); 

2)
Kod PHP:
ALTER TABLE `tablicacms_users`
           
ADD COLUMN (pkt int(11NOT NULL UNIQUE); 

Pozbyłbym się tego unique i nadał domyślnie 0.

Kod PHP:
ALTER TABLE  `tablicacms_usersADD  `pktINT NOT NULL DEFAULT  '0' 

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
szybki Offline
Użytkownik

Liczba postów: 118
Reputacja: 4
Post: #23
RE: Punkty za główną 22-04-2013 18:18
Dalej ten sam błąd 1142 nawet przy zastosowaniu tego

Kod:
INSERT INTO  `tentego`.`tablicacms_apps` (
`dir`
)
VALUES (
'ranking'
);
Cytuj
Vampir94 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Post: #24
RE: Punkty za główną 23-04-2013 10:46
Takie pytanie co do tego skryptu.

Od razu po wklejeniu do admin/apps/menage/app_page.php

Cytat: $query = mysql_query("SELECT * FROM tablicacms_users");

while ($rekord = mysql_fetch_assoc($query)) {
$punkt = $rekord['pkt'];
}



$set = NULL;


$pkts = ++$punkt;


$id=$img['owner'];

mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `pkt`=".$pkts." WHERE `id`=".$id);

}

Wywala błędy i strona nie działa.
Cytuj
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #25
RE: Punkty za główną 23-04-2013 14:11
Szybki bo w miejsce "tentego" musisz wpisać nazwe swojej bazy danych
Kod:
INSERT INTO  `TUTAJ WPISZ NAZWE SWOJEJ BAZY`.`tablicacms_apps` (
`dir`
)
VALUES (
'ranking'
);

U mnie nic sie nie dzieje nie ma tak jak bym tego wcale nie dodał

Lubisz motoryzację? Jak tak to jest strona dla Ciebie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2013 14:30 przez mat3o.)
Cytuj
szybki Offline
Użytkownik

Liczba postów: 118
Reputacja: 4
Post: #26
RE: Punkty za główną 23-04-2013 16:07
dodana ale nad punktacją pokazuje mi błąd:

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/xxxxxx/domains/twojastrona.pl/public_html/_core/kernel.php on line 131

P.s. Nie zlicza punktów...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2013 16:09 przez szybki.)
Cytuj
szybki Offline
Użytkownik

Liczba postów: 118
Reputacja: 4
Post: #27
RE: Punkty za główną 23-04-2013 17:27
Zrobiłem wszystko jeszcze raz od nowa i się mi rozjechało wszystko...

1 błąd pojawia się po wgraniu pliku kernel spowodowane może to jest tym że mam szablon gray i TT 2.0.3..... nie wiem już sam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2013 17:57 przez szybki.)
Cytuj
Poncjusz Offline
Użytkownik

Liczba postów: 90
Reputacja: 1
Post: #28
RE: Punkty za główną 26-04-2013 02:14
Biała strona się zrobiła po wgraniu na tt 2.0.3
WWW Cytuj
MexXx Offline
Użytkownik

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #29
RE: Punkty za główną 10-05-2013 17:31
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE, expecting T_FUNCTION in /usr/home/xxx/domains/xxx/public_html/admin/apps/manager/app_page.php on line 773
wyrzuca taki błąd
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2013 18:04 przez MexXx.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #30
RE: Punkty za główną 10-05-2013 21:07
wkleiłeś źle kod. wrzuciłeś w klasę jakiegoś if/else zamiast do funkcji.

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości