Tani hosting

Modyfikacja Kliknij, aby rozwinąć obrazek
Wojda Offline
Użytkownik

Liczba postów: 17
Reputacja: 0
Post: #11
RE: Kliknij, aby rozwinąć obrazek 08-01-2014 05:20
A wie ktoś może czemu w "rozwinąć" nie działają mi Polskie znaki?
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,048
Reputacja: 316
Post: #12
RE: Kliknij, aby rozwinąć obrazek 08-01-2014 16:51
Zapewne edytowałeś plik z innym kodowaniem niż UTF-8 bez BOM.
WWW Cytuj
nilfheim Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 52
Reputacja: 1
Post: #13
RE: Kliknij, aby rozwinąć obrazek 05-02-2014 21:02
Jak to zmienić zeby po kliknieciu zamiast rozwiniecia po prostu otwieral strone z obrazkiem?
Po prostu chcialbym teog uzyc jako skrypt ktory bedzie skracal obrazki na glownej

[Obrazek: logsmall1.png]
Cytuj
Cray Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 177
Reputacja: 28
Post: #14
RE: Kliknij, aby rozwinąć obrazek 05-02-2014 22:17
Obrazek możesz po prostu zakryć niewidzialnym div'em, któremu nadasz link do obrazka.

Pożyczka online
WWW Cytuj
maszprzypal.pl Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 187
Reputacja: 9
Post: #15
RE: Kliknij, aby rozwinąć obrazek 05-11-2014 15:11
Tak sobie myślę, czy mógłbym użyć tej modyfikacji do "Rozwin Opis" ;>
Cytuj
KasztaN9 Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 135
Reputacja: 9
Post: #16
RE: Kliknij, aby rozwinąć obrazek 08-08-2015 09:52
Podpowie mi ktoś jak przerobić ten skrypt js żeby działał na takiej zasadzie:

<div class="object" przekracza 860 wysokości i skrypt się uruchamia bo z tego co widzę w tym skrypcie jest, że jeśli img w divie object przekracza 860 height to dopiero się włącza.


Kod:
//Rozwijanie obrazka

$(window).load(function() {
    var maxheight = 860;
    $('.object').each(function() {
        var imgheight = $(this).find('img').height();
        if(imgheight > maxheight) {
            var img = $(this).find('img').attr('src');
            $(this).css({'height':maxheight+'px', 'overflow':'hidden', 'position':'relative'});
            $(this).append('<div class="expand_info"><span style="cursor:pointer;">Kliknij tutaj, aby rozwinąć obrazek</span></div>');        
            $(document).on('click', '.expand_info span', function() {
                if($(this).parent().parent().children('a').children('img[src='+img+']').length == 1) {
                    $(this).parent().css({'display':'none'}).parent().css({'height':imgheight+'px'})​;
                }
            });
        }
    });
});
Cytuj
hakunnin Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Post: #17
RE: Kliknij, aby rozwinąć obrazek 20-05-2016 11:23
Witam,

skrypt działa na stronie głównej i w poczekalni, jednak nie działa na stronie konkretnego obrazka. Dodatkowo, czy jest możliwe by pod linkiem służącym do rozwijania obrazka, było widoczne pole z social buttonami, panelem moderatora itp? w tej chwili widać je dopiero gdy rozwiniemy obrazek.

Pozdrawiam
WWW Cytuj
Baroszek Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 79
Reputacja: 0
Post: #18
RE: Kliknij, aby rozwinąć obrazek 05-03-2017 10:50
Przydałaby się odpowiedz bo faktycznie na stronie konkretnego obrazka nie działa. Klikam i nie rozwija. 
Cytuj
Baroszek Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 79
Reputacja: 0
Post: #19
RE: Kliknij, aby rozwinąć obrazek 16-03-2017 23:13
Dobra zdublikowałem sobie plik scripts i usunąłem tam linijkę z tym kodem.
I potem podmieniłem że w pojedyczym obrazku nie wyświetla się ten kod.
Tak po krótceTongue 
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości