Tani hosting

Modyfikacja Ilość głosów zamiast procentów
eus Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Post: #101
RE: Ilość głosów zamiast procentów 27-11-2014 11:39
nie pokazuje mi teraz nic,
ani procentów, ani punktów,
a w panelu admina widzę dalej procenty

co może być nie tak?
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #102
RE: Ilość głosów zamiast procentów 27-11-2014 11:42
Dobrze zmodyfikowałeś pliki stylów? W panelu admina będą %. Nie uwzględniłem tego w modyfikacji.

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
eus Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Post: #103
RE: Ilość głosów zamiast procentów 27-11-2014 21:33
pojawiły się cyferki Smile dzięki

ale teraz jak klikam pojawia się "100" - da się to zmienić?
Cytuj
programista Offline
Użytkownik

Liczba postów: 235
Reputacja: 18
Post: #104
RE: Ilość głosów zamiast procentów 03-04-2015 15:59
Ostatnio robiłem tą modyfikację z lekką optymalizacją.

Wystarczy jedno zapytanie, w app_page zmienić tak

Kod PHP:
$vote_res mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT COUNT(id) as total,SUM(vote) as plus FROM `tentego_img_vote` WHERE `object_id`= ".$img['id']));
            
$vote_up $vote_res["plus"] == null $vote_res["plus"];
$vote_down $vote_res["total"] - $vote_up;
            
$text str_replace("#VOTEUP#"'<span class="vt_p up_'.$img['id'].'">'.$vote_up.'</span>'$text); 
$text str_replace("#VOTEDOWN#"'<span class="vt_m down_'.$img['id'].'">'.$vote_down.'</span>'$text); 
(na span'ie dodatkowe klasy np. do różnych kolorów)

Z vote.php zwracać oba typy głosów naraz jako json i ponownie jedno zapytanie

Kod PHP:
if(isset($_GET['get'])) {
                if(
is_numeric($_GET['get'])) {
                    
$_GET['get'] = mysql_real_escape_string($_GET['get']);
    
$vote_res mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT COUNT(id) as total,SUM(vote) as plus FROM `tentego_img_vote` WHERE `object_id`= ".$_GET['get']));
            
$vote_up $vote_res["plus"];
            
$vote_down $vote_res["total"] - $vote_up;
            
header('Content-Type: application/json');
            echo 
json_encode(['p'=>$vote_up,'m'=>$vote_down]);
            exit;
                    
                }
        } 

A w tools.php wywalić 2 linijki i dodać 2 nowe w funkcjach vote_up i vote_down, bez dodatkowych zmian linków

Kod PHP:
    $.get(voteGetRate, {get:itemID}, function(x) {
                
//$('.rate_'+itemID).html(x+'%');
                //checkRateColor(x,'.rate_'+itemID);
                
                    
$('.up_' itemID).html(x.p);
                    $(
'.down_' itemID).html(x.m);
            }); 

Oczywiście w stylu nadal trzeba sobie wstawić #VOTEUP# #VOTEDOWN# gdzie trzeba.

Może komuś się przyda, nieco mniej zmian i oszczędzacie połowę zapytań o głosy na głównej.
Cytuj
dwdszt Offline
Użytkownik

Liczba postów: 11
Reputacja: -1
Post: #105
RE: Ilość głosów zamiast procentów 12-06-2015 08:38
a ja zupełnie wyłączyć głosowanie ? dac przy każdym vote false ? proszę o pomoc
Cytuj
programista Offline
Użytkownik

Liczba postów: 235
Reputacja: 18
Post: #106
RE: Ilość głosów zamiast procentów 12-06-2015 10:58
Najłatwiej nie wyłączać tylko ukryć przyciski i tyle poprzez css.
Cytuj
Andglad Offline
Użytkownik

Liczba postów: 20
Reputacja: 0
Post: #107
RE: Ilość głosów zamiast procentów 04-10-2015 11:14
W końcu udało mi się to zainstalować ! Big Grin Dzięki wielkie kmike Big Grin
Cytuj
Pingwiny Offline
Użytkownik

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Post: #108
RE: Ilość głosów zamiast procentów 09-04-2016 00:42
Dlaczego po kliknieciu oddania głosu nic się nie dzieje (nawet nie ma komunikatu o konieczności zalogowania się), a pomiędzy przyciskiem dobre() i słabe() znajduje się napis #VOTE#?


Załączone pliki Miniatury
   
Cytuj
Pingwiny Offline
Użytkownik

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Post: #109
RE: Ilość głosów zamiast procentów 10-04-2016 21:59
Usunąłem #VOTE#.

Niestety nie odnajduje mi funkcji vote_up, vote_down (sprawdziłem w Firebug'u)
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości