Tani hosting

Modyfikacja Ilość głosów zamiast procentów
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,091
Reputacja: 232
Post: #1
Ilość głosów zamiast procentów 06-04-2013 11:50
Prosta modyfikacja wyświetlająca ilość głosów zamiast wartości procentowej.

Tutaj pytanie do klocka, wartość procentowa była odsuwana o 1 spację w prawo od przycisku podczas aktualizacji głosów. Nie znalazłem nigdzie jak pozbyć się tej 'spacji' (więc dodałem z drugiej strony nawiasu).

admin/apps/manager/app_page.php

ZNAJDŹ (w standardowym skrypcie w 3 miejscach)
Kod PHP:
                $vote_query mysql_query("SELECT SUM(vote) FROM `tentego_img_vote` WHERE `object_id`=".$img['id']);
                
$all_votes mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM `tentego_img_vote` WHERE `object_id`=".$img['id']));
                if(
$all_votes) {
                    
$vote mysql_fetch_array($vote_query);
                    
$proc ceil($vote['SUM(vote)']/$all_votes*100);
                    if(
$proc 50$text str_replace("#VOTE#",'<span style="color:#06f000;" class="rate_'.$img['id'].'">'.$proc.'%</span>'$text);
                    else if(
$proc >= 30 && $proc <= 50$text str_replace("#VOTE#",'<span style="color:#f3c81a;" class="rate_'.$img['id'].'">'.$proc.'%</span>'$text);
                    else 
$text str_replace("#VOTE#",'<span style="color:#f35118;" class="rate_'.$img['id'].'">'.$proc.'%</span>'$text);
                }
                else 
$text str_replace("#VOTE#",'<span style="color:#fff;" class="rate_'.$img['id'].'">?%</span>',$text); 

ZAMIEŃ NA:

Kod PHP:
                $vote_down NULL;
                
$vote_up NULL;
                
                
$vote_up mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM `tentego_img_vote` WHERE `vote` = 1 AND `object_id`=".$img['id']));
                
                
$text str_replace("#VOTEUP#"'<span style="color:#fff;" class="up_'.$img['id'].'">'.$vote_up.'</span>'$text);
                
                
$vote_down mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM `tentego_img_vote` WHERE `vote` = 0 AND `object_id`=".$img['id']));
                
                
$text str_replace("#VOTEDOWN#"'<span style="color:#fff;" class="down_'.$img['id'].'">'.$vote_down.'</span>'$text); 

_js/tools.php (Prawdopodobnie nie zmieniałeś tego pliku więc możesz spokojnie zastąpić tym z załącznika)


ZNAJDŹ:
Kod PHP:
    var voteGetRate='<?php echo host(); ?>/vote.php'

ZAMIEŃ NA

Kod PHP:
    var voteGetUp='<?php echo host(); ?>/vote.php?vote=1';
    
    var 
voteGetDown='<?php echo host(); ?>/vote.php?vote=0'

ZNAJDŹ

Kod PHP:
    // Glosowanie w gore
    
function vote_up(itemID) {
        
message("<h2>Zapisuję głos</h2>");
        
        $.
post(voteUpScript,{vid:'TT2',id:itemID},function(response){
            
message(response);
            $.
get(voteGetRate, {get:itemID}, function(x) {
                $(
'.rate_'+itemID).html(x+'%');
                
checkRateColor(x,'.rate_'+itemID);
            });
        });
    }

    
//Glosowanie w dol
    
function vote_down(itemID) {
        
message("<h2>Zapisuję głos</h2>");
    
        $.
post(voteDownScript,{vid:'TT2',id:itemID},function(response){
            
message(response);
            $.
get(voteGetRate, {get:itemID}, function(x) {
                $(
'.rate_'+itemID).html(x+'%');
                
checkRateColor(x,'.rate_'+itemID);
            });
        });
       
    } 

ZAMIEŃ NA:

Kod PHP:
    // Glosowanie w gore


    
function vote_up(itemID) {


        
message("<h2>Zapisuję głos</h2>");


        


        $.
post(voteUpScript,{vid:'TT2',id:itemID},function(response){


            
message(response);


            $.
get(voteGetUp, {get:itemID}, function(x) {


                $(
'.up_'+itemID).html(x+' ');


            });


        });


    }


    
//Glosowanie w dol


    
function vote_down(itemID) {


        
message("<h2>Zapisuję głos</h2>");


    


        $.
post(voteDownScript,{vid:'TT2',id:itemID},function(response){


            
message(response);


            $.
get(voteGetDown, {get:itemID}, function(x) {


                $(
'.down_'+itemID).html(x+' ');


            });


        });


       


    } 

/vote.php (tego pliku prawdopodobnie nie zmieniałeś, więc możesz zastąpić).
W modyfikacji VoteIP ta część kodu nie jest zmieniana więc modyfikację przeprowadź tak samo.

ZNAJDŹ:
Kod PHP:
        if(isset($_GET['get'])) {
                if(
is_numeric($_GET['get'])) {
                    
$_GET['get'] = mysql_real_escape_string($_GET['get']);
                    
$query mysql_query("SELECT COUNT(*),SUM(vote) FROM `tentego_img_vote` WHERE `object_id`=".$_GET['get']);
                    
$query_s mysql_fetch_array($query);
                    if(
$query_s['COUNT(*)'] > 0) echo ceil(($query_s['SUM(vote)']/$query_s['COUNT(*)'])*100);
                    else echo 
"?";
                }
        } 

ZAMIEŃ NA:

Kod PHP:
if(isset($_GET['get'])) {
                if(
is_numeric($_GET['get'])) {
                    
$_GET['get'] = mysql_real_escape_string($_GET['get']);
                    if(isset(
$_GET['vote'])) {
                        
$andVote " AND `vote` = ".mysql_real_escape_string($_GET['vote']);
                    }
                    else {
                        
$andVote "";
                    }
                    
                    
$query mysql_query("SELECT * FROM `tentego_img_vote` WHERE `object_id`=".$_GET['get'].$andVote);
                    
$query_s mysql_num_rows($query);
                    echo 
trim($query_s);
                }
        } 


Głosowanie występuje w plikach stylu _theme/styl/*
- index.php
- waiting.php
- categories.php
- searches.php
- img.php

W tych plikach będą obsługiwane zmienne #VOTEUP# #VOTEDOWN# kolejno dla głosów na TAK i głosów na NIE

Przykład (standardowy styl):
Kod:
                <span class="prawa">

                    <a href="#" class="thumb_up" onClick="vote_up(#ID#); return false;">dobre ( #VOTEUP# )</a>


                    <a href="#" class="thumb_down" onClick="vote_down(#ID#); return false;">słabe ( #VOTEDOWN# )</a>

                </span>

Testowane tylko na 1 skrypcie więc z góry przepraszam, za ewentualne błędy Wink

   

WAŻNE
Luźny (nie spakowany) plik vote.php dotyczy skryptu z zainstalowaną modyfikacją VoteIP 0.3



//edit 26.04.13
Kto instalował modyfikację z paczki może mieć ten błąd - dziś zaktualizowałem paczkę i głosy powinny się automatycznie odświeżać po kliknięciu.
Zmiana dotyczyła tylko pliku app_page.php


Załączone pliki
.zip  vote.zip (Rozmiar: 9.56 KB / Pobrań: 278)
.php  vote.php (Rozmiar: 2.04 KB / Pobrań: 158)

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2013 12:24 przez kmike.)
WWW Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #2
RE: Ilość głosów zamiast procentów 06-04-2013 13:55
Śmiga jak glupieBig Grin

Lubisz motoryzację? Jak tak to jest strona dla Ciebie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2013 14:00 przez mat3o.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,091
Reputacja: 232
Post: #3
RE: Ilość głosów zamiast procentów 07-04-2013 11:13
No to ślicznie Smile

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
Panco122 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 25
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Ilość głosów zamiast procentów 07-04-2013 17:58
Dlaczego po edycji pliku app_page pojawia mi się "Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in" na pierwszej linii
WWW Cytuj
NieSmutaj.pl Offline
Pospolitus.pl

Liczba postów: 115
Reputacja: 9
Post: #5
RE: Ilość głosów zamiast procentów 07-04-2013 18:26
To nie ważne że się pojawia sie komunikat o błędzie na pierwszej lini.
Na pewno źle kopiujesz, jak masz czystą wersję to nie ma ch*ja we wsi.
Albo zostawiasz taki znak : } przy zastąpieniu.

http://www.niesmutaj.pl
Cytuj
Panco122 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 25
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Ilość głosów zamiast procentów 07-04-2013 18:33
skopiowałem prawidłowo do tego pliku, podmieniłem kody w 3 miejscach. Zrobiłem to 2 razy i za każdym razem strona nie działa i pojawia się ten błąd. Więc coś musi być nie tal ;/
WWW Cytuj
NieSmutaj.pl Offline
Pospolitus.pl

Liczba postów: 115
Reputacja: 9
Post: #7
RE: Ilość głosów zamiast procentów 07-04-2013 18:48
Daj ten plik app_page.php ja ci już z mojej dobroci wkleję.

http://www.niesmutaj.pl
Cytuj
Panco122 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 25
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Ilość głosów zamiast procentów 07-04-2013 18:50
Wrzucam. Z góry dzięki


Załączone pliki
.php  app_page.php (Rozmiar: 31.24 KB / Pobrań: 11)
WWW Cytuj
NieSmutaj.pl Offline
Pospolitus.pl

Liczba postów: 115
Reputacja: 9
Post: #9
RE: Ilość głosów zamiast procentów 07-04-2013 19:07
Nie wiem czy coś tam zmieniałeś czy nie masz tu z czystego skryptu plik z tym. Bo ten co mi przesłałeś to się w jednej lini mi wyświetlił.

.php  app_page.php (Rozmiar: 30.04 KB / Pobrań: 18)

http://www.niesmutaj.pl
Cytuj
lop16 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 19
Reputacja: 0
Post: #10
RE: Ilość głosów zamiast procentów 07-04-2013 19:52
Szkoda że modyfikacja nie ukazała się dzień wcześniej zanim ją od ciebie kupiłem Smile
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości