Tani hosting

Modyfikacja GetIMG
ichbla Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 45
Reputacja: 3
Post: #51
RE: GetIMG 22-02-2014 15:36
ścieżka do znaku wodnego

Kod:
_themes/cosplaygirls/images/example_watermark.png

a sam watermark jest pod http://cosplaygirls.pl/_themes/cosplaygi...ermark.png

A w załączeniu plik jaki mam wrzucony w katalogu aplikacji.
.php  app_admin.php (Rozmiar: 10.27 KB / Pobrań: 0)

Pomogłem? Daj plusa
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
ichbla Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 45
Reputacja: 3
Post: #52
RE: GetIMG 22-02-2014 21:39
Z dodaniem znaku wodnego a'la kwejk już sobie poradziłem więc zostawiam dla potomnych. Odnajdujemy linię odpowiedzialną za dodanie znaku wodnego:
Kod:
        function watermark($file, $watermark, $dir) {
            $info = pathinfo($file);
            if($info['extension'] != 'gif') {
                if(file_exists('lib/imageworkshop.lib.php')) {
                    require_once('lib/imageworkshop.lib.php');                
                    $imageLayer = new ImageWorkshop(array(
                        "imageFromPath" => $file,
                    ));    
                    $watermarkLayer = new ImageWorkshop(array(
                        "imageFromPath" => $watermark,
                    ));        
                } else {
                    require_once('lib/imageworkshop/ImageWorkshop.php');
                    $imageLayer = ImageWorkshop::initFromPath($file);    
                    $watermarkLayer = ImageWorkshop::initFromPath($watermark);
                }
                    $imageLayer->addLayer(1, $watermarkLayer, 5, 5, "RB");
                    
                    $createFolders = false;
                    $backgroundColor = null;
                    $imageQuality = 100;
                    
                    $imageLayer->save($dir, $info['filename'].'.'.$info['extension'], $createFolders, $backgroundColor, $imageQuality);
            }
        }

i zastępujemy ją linią:

Kod:
        function watermark($file, $watermark, $dir) {
            $info = pathinfo($file);
            if($info['extension'] != 'gif') {
                if(file_exists('lib/imageworkshop.lib.php')) {
                    require_once('lib/imageworkshop.lib.php');                
                    $imageLayer = new ImageWorkshop(array(
                        "imageFromPath" => $file,
                    ));    
                    $watermarkLayer = new ImageWorkshop(array(
                        "imageFromPath" => $watermark,
                    ));        
                } else {
                    require_once('lib/imageworkshop/ImageWorkshop.php');
                    $imageLayer = ImageWorkshop::initFromPath($file);    
                    $watermarkLayer = ImageWorkshop::initFromPath($watermark);
                }
            $newLayer = ImageWorkshop::initVirginLayer($imageLayer->getWidth(), $imageLayer->getHeight()+$watermarkLayer->getHeight(), 'FFFFFF');
            $newLayer->addLayer(1, $imageLayer, 0, 0, "MT");
            $newLayer->addLayer(1, $watermarkLayer, 0, 0, "RB");
            
            $createFolders = false;
            $backgroundColor = null;
            $imageQuality = 100;
            
            $newLayer->save($dir, $info['filename'].'.'.$info['extension'], $createFolders, $backgroundColor, $imageQuality);
            }
        }

zmodyfikowany plik tutaj:
.php  app_admin.php (Rozmiar: 10.43 KB / Pobrań: 5)

Pozostaje jeszcze problem z błędem w linii 74 czyli:
Kod:
Fatal error: Uncaught PHPImageWorkshop\Exception\ImageWorkshopBaseException: [2]: No such file found at "../upload/201402222128203uid1." thrown in /home/profp/domains/cosplaygirls.pl/public_html/admin/lib/imageworkshop/ImageWorkshop.php on line 74

W linii 74 biblioteki znajdujemy:

Kod:
throw new ImageWorkshopException('No such file found at "'.$path.'"', static::ERROR_IMAGE_NOT_FOUND);

cała bibliotek w załączniku. Będę wdzięczny za pomoc.
.php  ImageWorkshop.php (Rozmiar: 4.35 KB / Pobrań: 3)

Pomogłem? Daj plusa
Cytuj
Beerem Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Post: #53
RE: GetIMG 03-01-2015 23:15
Co do linii 74 błąd naprawił mi się po nadaniu folderowi ze zdjęciami, które chce wrzucić chmod 777, potem wyskakiwał błąd że za duża wielkość wrzucanych zdjęć ale wrzucało się kilka z folderu i tak w kółko aż do magicznej liczby 0 w folderze.

Pozdr
Cytuj
fazi78 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Post: #54
RE: GetIMG 25-05-2015 00:49
mam taki błąd po pobraniu około 10 obrazków

Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /home/xxxxxxxxx/public_html/admin/apps/getimg/app_admin.php on line 81





wiecie moze dlaczego?
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,051
Reputacja: 316
Post: #55
RE: GetIMG 25-05-2015 18:25
Funkcja set_time_limit() została wyłączona na Twoim serwerze ze względów bezpieczeństwa.
WWW Cytuj
elois Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Post: #56
RE: GetIMG 10-04-2016 21:50
A dałbyś ogarnąć temat z pobieraniem tytułów choćby z jednej docelowej strony?
Cytuj
boszka Offline
Użytkownik

Liczba postów: 7
Reputacja: 0
Post: #57
RE: GetIMG 13-10-2016 06:35
Aplikacja nie posiada struktur informacyjnych.
Aplikacja którą próbujesz uruchomić nie istnieje lub nie została zainstalowana.

Najśmieszniejsze fotki w sieci
Cytuj
Geniush Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Post: #58
RE: GetIMG 09-02-2017 20:31
Witam, zainstalowałem aplikację, wszystko działa pięknie tylko popsuło to menadżer obiektów, mianowicie jest to getIMG. Jak naprawić ten błąd czy ma ktoś paczkę z menadżerem do zainstalowania? 

EDIT poradziłem sobie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2017 20:33 przez Geniush.)
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości