Tani hosting

Modyfikacja ageChecker - weryfikacja wieku
modry Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Post: #21
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 06-12-2013 14:25
@konrad

Żeby nie przenosiło na stronę główną, tylko do otwartego obrazka (ogólnie na wcześniejszą stronę), musisz użyć zmiennej $_SERVER["REQUEST_URI"], która zwraca np.

Kod PHP:
/img.php?id=220 

Zamieniasz:

Kod PHP:
<form method="POST" action="?"

na:

Kod PHP:
<form method="POST" action="http://twojadomena.pl'.$_SERVER["REQUEST_URI"].'"

oraz pod tym:

Kod PHP:
$_SESSION['age_verified'] = 1

tak samo dajesz przekierowanie:

Kod PHP:
header('Location: http://twojadomena.pl'.$_SERVER["REQUEST_URI"]); 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2013 23:29 przez modry.)
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
SUICIDE Offline
Użytkownik

Liczba postów: 10
Reputacja: 1
Post: #22
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 19-12-2013 17:14
Witam

Stworzyłem w tabeli tentego_img kolumnę "wiek".
W dodawaniu z pliku, z url, yt,vimeo Dodałem checkboxa " materiał dla osób powyżej 18+"
Po jego zaznaczeniu dodaje zdjęcie z wartością 0 lub 1 do kolumny "wiek"

Problem pojawia się w dodaniu ifa np. do pliku waiting.php

Chcę aby przy wartości #WIEK#== 0 wyświetlił zdjęcie
A przy wartości #WIEK#== 1 wyświetlił komunikat o wymaganym wieku i przycisku "pokaż. Mam ukończone 18 lat".

akurat ta linijka odpowiedzialna za wyświetlenie zdjęcia
Kod PHP:
[object url='.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#","#DESC#").'

Znajduje się w echo które zaczyna się na początku kodu i kończy na końcu.
Dodanie Ifa przed tym echo uniemożliwia mi pobranie wartości z #WIEK#
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2013 17:15 przez SUICIDE.)
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,048
Reputacja: 316
Post: #23
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 19-12-2013 21:18
Ja bym Ci radził coś takiego: zmieniasz funkcje getObjects() [admin/apps/manager/app_page.php] w taki sposób, że w "case 'img':" dodajesz tego if'a z wiekiem i podmieniasz linijki kodu.
WWW Cytuj
SUICIDE Offline
Użytkownik

Liczba postów: 10
Reputacja: 1
Post: #24
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 21-12-2013 18:41
No niestety muszę przyznać że z moją znajomością php na poziomie miernym nie bardzo wiem gdzie to osadzić.

Analizowałem wyświetlanie listy oraz wyświetlanie pojedyncze.
Próbowałem też przed petlą "while" zastosować tego ifa.
Cytuj
tele-sat.pl Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Post: #25
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 28-12-2013 12:01
Nie działa to w html. Nie wiem dlaczego. W ogóle nie reaguje. Jak by kodu nie było. I nie ważne czy wkleisz za/przed/do <body> czy <head> itp.
Po prostu skrypt uwalony.
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,048
Reputacja: 316
Post: #26
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 28-12-2013 20:10
Hm? Przecież to prosty skrypt PHP. Implementujesz go wg wskazówek.
WWW Cytuj
dronez Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Post: #27
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 30-09-2014 18:53
Mam problem po dodaniu skryptu do header, top rozjeżdza się tzn napisy poczekalnia losuj itp opadają niżej
dodam że szablon deflaut
Cytuj
ayala Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 78
Reputacja: 0
Post: #28
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 03-02-2017 23:14
Cześć, sorry za odkopanie tematu, ale mam pytanie, idzie to podłączyć pod wordpressa?
Cytuj
Quik Online
Administrator

Liczba postów: 739
Reputacja: 85
Post: #29
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 04-02-2017 10:14
Nie idzie.

Pomogliśmy? Uszanuj to i nie usuwaj stopki!
WWW Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości