Tani hosting

Modyfikacja ageChecker - weryfikacja wieku
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,048
Reputacja: 316
Post: #1
ageChecker - weryfikacja wieku 28-12-2012 18:47
Wersja skryptu: TenTego 2.x
Krótki opis: Mała i prosta modyfikacja, która weryfikuje pełnoletność użytkownika (wg jego sumienia).
Zrzuty ekranu: [zobacz]

Instrukcja instalacji znajduje się w pliku ReadMe.txt.


Załączone pliki
.zip  ageChecker.zip (Rozmiar: 140.09 KB / Pobrań: 488)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2012 18:52 przez klocek.)
WWW Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
kolson Offline
Kamil

Liczba postów: 59
Reputacja: 1
Post: #2
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 14-01-2013 13:12
Witam . jest możliwe takie coś : Smile Kiedy wchodzi osoba na moją strone to to się nie wyświetla a gdy wybieże kategorie np " +18 to to się wyświetli .. ?
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,048
Reputacja: 316
Post: #3
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 14-01-2013 15:26
Musiałbyś dodać ifa przy wczytywaniu pliku ageChecker.php, który sprawdzał by ID kategorii.
WWW Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,092
Reputacja: 232
Post: #4
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 21-01-2013 14:29
Na potrzeby własne zmodyfikowałem odrobinę bibliotekę agechecker.php i zmieniłem zapisywanie wieku z sesji na ciastka (14 dni).

Kod:
<?php

    $verify_code = '
        <div id="ageverify" style="position:fixed; display:table; top:0; left:0; width:100%; height:100%; background:rgba(0,0,0,0.9); z-index:999; text-align:center;">
            <div style="display:table-cell; vertical-align:middle; color:#fff;">
              <h1>Jesteś pełnoletni?</h1>
              <form method="POST" action="?">
                  <input type="submit" name="age_true" value="Tak" style="padding:6px 20px;" />
                  <input type="submit" name="age_false" value="Nie" style="padding:6px 20px;" />
              </form>
              </div>
        </div>';

    if(isset($_POST['age_true'])) {
        setcookie("age_verified", 1, time()+1209600);
        header('Location: ?');
    }
    if(isset($_POST['age_false'])) {
        header('Location: http://zycieismierc.com.pl');
    }
    if(!isset($_COOKIE['age_verified'])) {
        echo $verify_code;
    }

?>
Linia odpowiada za to na jaką stronę zostanie przekierowany użytkownik po wciśnięciu "NIE".
Kod:
header('Location: http://zycieismierc.com.pl');
WWW Cytuj
lepski83 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 15
Reputacja: 0
Post: #5
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 28-01-2013 12:50
Panowie powiedzcie mi czy jest możliwość aby dopisać do skryptu np. Aby napis "Jesteś Pełnoletni" oraz dwie ikonki tak lub nie np. załadowały się po ok 5 sekundach? od uruchomienia skryptu?
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,048
Reputacja: 316
Post: #6
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 28-01-2013 15:33
@lepski83: http://api.jquery.com/delay/
WWW Cytuj
konrad Offline
Użytkownik

Liczba postów: 72
Reputacja: 1
Post: #7
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 21-02-2013 20:47
a jak ustawic by jak sie daje potwierdz przenosilo do konkretnego obrazka a nie na strone glowna?
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,092
Reputacja: 232
Post: #8
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 21-02-2013 22:33
Zmodyfikuj tak jak napisałem kilka postów wyżej albo podmień jednego ifa na;

Kod:
    if(isset($_POST['age_true'])) {
        $_SESSION['age_verified'] = 1;
        header('Location: http://google.com');
    }

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
dsikora115 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Post: #9
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 22-04-2013 15:08
sorry za odkopanie tematu
ale właśnie takiej wtyczki bym potrzebował
ale widać nie jestem zbyt inteligentnym i pojętym uczniem
mógł by mi to ktoś bardziej jak dla laika wytłumaczyć jak to zainstalować
a instrukcja w pliku readme jest w języku angielskim
będę wdzięczny za pomoc
Cytuj
klocek Offline
Administrator

Liczba postów: 3,048
Reputacja: 316
Post: #10
RE: ageChecker - weryfikacja wieku 22-04-2013 15:14
Słownik? Translator?
WWW Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości