Tani hosting

Minimalistic
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,091
Reputacja: 232
Post: #11
RE: Minimalistic 26-01-2013 16:58
klocek jakiś nie w sosie Tongue Zajrzyj do css pobaw się z "height" i obserwuj co się zmienia. Podpowiem ci, że tutaj może chodzić o ID "header"...

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
newname Offline
Donator TenTego 2.x

Liczba postów: 30
Reputacja: 0
Post: #12
RE: Minimalistic 03-03-2013 13:22
(26-01-2013 00:56)falkoriks-inc napisał(a):  tak, w style.css oraz mam reklame adsense pod obiektem i szerokość ramki jest za mała i reklama wychodzi za ramkę(ja bardziej znam się na php niż na css -.-)

Nie trzeba poszerzać całego kontenera, wystarczy zmienić :
admin\apps\manager\app_page.php

Wyświetlanie reklam :
[undefined=undefined]
$return .= $ads->load('<div class="block" style="width:729px;height:90px;left:-14px">#AD[object]#</div>');
[/undefined]


reklama Adsense 728x90 wypośrodkuje się ładnie między postami
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2013 16:11 przez newname.)
Cytuj
Pawluk Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 30
Reputacja: 1
Post: #13
RE: Minimalistic 11-03-2013 00:34
Witam,
Mam maleńki problem - po dodaniu zdjęcia pokazuje mi się kuminikat:

Kod PHP:
Warning: require_once(admin/lib/imageworkshop.lib.php) [function.require-once]: failed to open streamNo such file or directory in /home/ale52574/public_html/uwielbiamleginsy/admin/apps/manager/app_page.php on line 610
 
Fatal error
: require_once() [function.require]: Failed opening required 'admin/lib/imageworkshop.lib.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php'in /home/ale52574/public_html/uwielbiamleginsy/admin/apps/manager/app_page.php on line 610 

Zdjęcie dodaje do poczekalni jak należy. Czy da się coś z tym zrobić?

Kontynując - czy trzeba coś jeszcze zrobić (prócz dodania ścieżki i włączeniu wyświetlania w panelu) aby na zdjęcia dodawało znak wodny? Link w panelu dobrze podany - prowadzi do znaku, aczkolwiek na zdjęciach go nie widać.

Stylu nie edytowałem - właściwie dopiero go zainstalowałem - myślałem, że tu będzie wszystko grać, a są właśnie te same problemy co z szablonem Gray. Może złą wersję skryptu mam czy coś?

Prosze o pomoc, bo już mam dośc kombinowania, nie mam pojęcia co jest grane :-)
Cytuj
chwycmarzenia Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Post: #14
RE: Minimalistic 29-03-2013 18:27
Może ktoś napisać o co chodzi z tym szablonem ? Gdziekolwiek bym nie dodał kodu, szablon się "rozjeżdża"..

Chciałem dodać Like box, rozjechało się, dodałem statystyki google analitycs w header i też się rozjechało..
Robiłem też krok po kroku, żeby można było dodawać obrazki z url i też to samo..

Jak to naprawić ?
Cytuj
Panco122 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 25
Reputacja: 0
Post: #15
RE: Minimalistic 05-04-2013 11:17
Wie ktoś, jak ustawić tytuł nad obrazkiem/filmikiem ?
WWW Cytuj
maszprzypal.pl Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 187
Reputacja: 9
Post: #16
RE: Minimalistic 05-04-2013 11:28
oczywiscie,ze tak. Trzeba zmienic miejsce wyswietlania tytuluTongue az w 4 plikachTongue
Najpierw tytul,pozniej obiekt a masz obiekt,tytulTongue

(11-03-2013 00:34)Pawluk napisał(a):  Witam,
Mam maleńki problem - po dodaniu zdjęcia pokazuje mi się kuminikat:

Kod PHP:
Warning: require_once(admin/lib/imageworkshop.lib.php) [function.require-once]: failed to open streamNo such file or directory in /home/ale52574/public_html/uwielbiamleginsy/admin/apps/manager/app_page.php on line 610
 
Fatal error
: require_once() [function.require]: Failed opening required 'admin/lib/imageworkshop.lib.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php'in /home/ale52574/public_html/uwielbiamleginsy/admin/apps/manager/app_page.php on line 610 

Zdjęcie dodaje do poczekalni jak należy. Czy da się coś z tym zrobić?

Kontynując - czy trzeba coś jeszcze zrobić (prócz dodania ścieżki i włączeniu wyświetlania w panelu) aby na zdjęcia dodawało znak wodny? Link w panelu dobrze podany - prowadzi do znaku, aczkolwiek na zdjęciach go nie widać.

Stylu nie edytowałem - właściwie dopiero go zainstalowałem - myślałem, że tu będzie wszystko grać, a są właśnie te same problemy co z szablonem Gray. Może złą wersję skryptu mam czy coś?

Prosze o pomoc, bo już mam dośc kombinowania, nie mam pojęcia co jest grane :-)

O ile dobrze pamietam to przyczyna jest zly adres watermark.png
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2013 11:36 przez maszprzypal.pl.)
Cytuj
Panco122 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 25
Reputacja: 0
Post: #17
RE: Minimalistic 05-04-2013 11:31
Nie mogłeś napisać od razu, w których plikach ?
WWW Cytuj
maszprzypal.pl Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 187
Reputacja: 9
Post: #18
RE: Minimalistic 05-04-2013 11:35
Wiadomo ze w plikach od szablonu;] index,php img.php waiting.php i jeszcze w losuj tylko nie pamietam jak sie pliczek nazywa Big Grin
Cytuj
Panco122 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 25
Reputacja: 0
Post: #19
RE: Minimalistic 05-04-2013 11:52
no niestety zmiana tylko kolejności w tych plikkach nie wystarczy ;/
WWW Cytuj
maszprzypal.pl Offline
TenTego Premium

Liczba postów: 187
Reputacja: 9
Post: #20
RE: Minimalistic 05-04-2013 11:59
Daj adres strony Smile

Wystarczy,skoro mi sie udalo to tobie tez powinno. Nie zapomnij wyciac calego kodu odpowiedzialnego za tytul lacznie z classami;] A jesli trzeba to zajrzyj jeszczee do styles.css
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2013 12:03 przez maszprzypal.pl.)
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości