Tani hosting

Instalacja Skryptu
boobas00 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Post: #1
Instalacja Skryptu 07-05-2016 14:06
Jak zainstaloawć skrypt: 

http://www.jqueryscript.net/other/Websit...Query.html

Do tentego? 

Niby jest instrukcja ale nie wiem jak to ugryźć ponieważ jestem nowy. 
Pomoże ktoś?
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
phost Offline
Pomocnik

Liczba postów: 553
Reputacja: 47
Post: #2
RE: Instalacja Skryptu 07-05-2016 16:21
Wgrywasz pliki do wybranego katalogu na serwerze korzystając z klienta ftp ( filezilla, deluxeftp, total commander, putty ssh, directadmin, cpanel, etc ).

Po wykonaniu powyższego kroku odpalasz w edytorze plik główny swojego szablonu, np w notepad++ plik index.php/.html, template.html, template.php, index.tpl, etc. Gdy już go otworzysz to w sekcji <head> dodajesz następujące elementy:

1. Załadowanie pliku stylu css dla weryfikatora

Kod:
<link href="ścieżka_do_pliku/age-verification.css" rel="stylesheet">

2. Dodanie bibliotek jquery ( jeśli masz je dodane to możesz pominąć ten krok ).

Kod:
<script src="//code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js"></script>
<script src="//cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery-cookie/1.4.1/jquery.cookie.min.js"></script>

3. Załadowanie weryfikatora - ma być załadowany po załadowaniu bibliotek!

Kod:
<script src="js/age-verification.js"></script>

4. Aby edytować wiadomość z weryfikatora i teksty, które tam są edytujesz plik age-verification.js

To tyle, poradnik step by step for dummies Big Grin

Cytuj
boobas00 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Instalacja Skryptu 07-05-2016 19:48
Super, wielkie dzięki.
Dosłownie o takie coś mi chodziło.

A gdybym stworzył sobie strone w html i chciał żeby ta strona pojawiała się przed skryptem tentego. Czy jest to możliwe?
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości