Tani hosting

dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło''
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #11
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 18:04
panowie w jakich plikach? bo w themes/default/index.php to nie bardzo chodzi Tongue
w jakich to pliczkach dodać?
Cytuj
Diabeł Online
Użyszkodnik


Liczba postów: 777
Reputacja: 666
NieSmutaj.pl Offline
Pospolitus.pl

Liczba postów: 115
Reputacja: 9
Post: #12
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 18:08
(08-02-2013 11:53)kmike napisał(a):  W phpmyadmin wklej takie zapytanie SQL gdzie nowe_pole to nazwa nowego pola.
Kod:
ALTER TABLE  `tentego_img` ADD  `nowe_pole` VARCHAR( 255 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NOT NULL ;
Następnie w funkcji uploadForm w pliku admin/apps/manager/app_page.php dodaj kod w miejscu gdzie ma być nowe pole (ja dodałem pod źródłem).
Kod:
                        <label>Źródło</label>
                        <input type="text" name="source" maxlength="64" value="'.(isset($_POST['source'])?htmlspecialchars($_POST['source']):'').'" />
                        <label>Nowe Pole</label>
                        <input type="text" name="nowe_pole" maxlength="255" value="'.(isset($_POST['nowe_pole'])?htmlspecialchars($_POST['nowe_pole']):'').'" />

Dalej w funkcji uploadImage() dodaj linię, która pobierze dane z wysłanego formularza
Kod:
                    $title = mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($_POST['title']));
                    $nazwa_pole = mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($_POST['nazwa_pole'])); // toto

Niżej jest zapytanie SQL dodające obrazek do bazy
Kod:
mysql_query("INSERT INTO `tentego_img` (`title`,`src`,`type`,`owner`,`cat`,`date`,`source`,`is_waiting`)
                                                VALUES ('$title','$file_src','$type','$owner','$cat','$date','$source','$is_waiting')");

zamień je na
Kod:
mysql_query("INSERT INTO `tentego_img` (`title`,`src`,`type`,`owner`,`cat`,`date`,`source`,`is_waiting`,`nowe_pole`)
                                                VALUES ('$title','$file_src','$type','$owner','$cat','$date','$source','$is_waiting','$​nowe_pole')");

Zapisze się do bazy, ale trzeba jeszcze zmodyfikować plik, w zależności gdzie i jak to ma być wyświetlane...

Jest tak dokładnie opisane, do jakich plików itd. że nie wiem co tu nie rozumiesz.
A phpmyadmin to baza mysql.

http://www.niesmutaj.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2013 18:09 przez NieSmutaj.pl.)
Cytuj
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #13
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 18:10
Tu jest już wszystko zrobione tylko jeszcze tylko chce żeby wyświetlało to na głównej bo nie ma dodatkowego pola np. tak jak źródło.
Chodzi mi o miejsce wyświetlania tego dodatkowego pola, w jakich plikach dodać aby wyświetlało tak jak źródło?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2013 18:54 przez mat3o.)
Cytuj
NieSmutaj.pl Offline
Pospolitus.pl

Liczba postów: 115
Reputacja: 9
Post: #14
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 18:58
Kod:
<span class="prawa"><b>Nowe pole:</b> #NOWE_POLE#</span>
Wklej to gdzieś w index.php i sprawdź czy działa, gdzieś po prawej stronie wyskoczy.
np. pod <div class="share">

http://www.niesmutaj.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2013 18:59 przez NieSmutaj.pl.)
Cytuj
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #15
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 19:13
próbowałem tak samo jak zrodło dodać to jest to samo co u Ciebie tylko ze nie w pasku.

[Obrazek: 41863052839445436923.jpg]

inne pomysły?
Cytuj
NieSmutaj.pl Offline
Pospolitus.pl

Liczba postów: 115
Reputacja: 9
Post: #16
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 19:29
Popróbuj w funkcji w admin/apps/manager/app_page.php
Funkcja:
Kod:
//Wyświetlanie obiektu (pojedynczy)
    function getObject($pattern, $id) {
Tam coś popróbuj, ja dzisiaj nie myslę i ci nie pomogę.

http://www.niesmutaj.pl
Cytuj
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #17
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 19:41
jednak jest problem bo już pole jest gotowe, tylko nie dodaje opisu do tego pola co zostaje wpisywane przy dodawaniu obrazka czego?
Opis jest tylko wyświetlany gdy go sam wpisze przez phpmyadmin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2013 19:59 przez mat3o.)
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #18
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 19:56
Dodawanie trzeba zmienić w jednym miejscu - podczas dodawania. Jednak wyświetlanie w kilku ponieważ osobno wyświetlane jest dla index/poczekalnia, osobno dla samego obrazka, wyszukiwarki, (ewentualnie top objects).

Jak napisał Gihad.
Poniższy kod uwtorzy nową zmienną #NOWE_POLE#. Musisz ją jednak dodać do odpowiedniej funkcji. Są opisane, "pojedynczy ...", "lista ..." coś takiego w pliku admin/apps/manager/app_page.php
Kod:
$text = str_replace("#NOWE_POLE#", $img['nowe_pole'], $text);

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj
mat3o Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 2
Post: #19
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 20:00
To juz dałem radę ale, jednak jest problem bo już pole jest gotowe, tylko nie dodaje opisu do tego pola co zostaje wpisywane przy dodawaniu obrazka czego?
Opis jest tylko wyświetlany gdy go sam wpisze przez phpmyadmin
Cytuj
kmike Offline
Pomocnik

Liczba postów: 2,097
Reputacja: 232
Post: #20
RE: dodatkowe pole tekstowe typu ''źródło'' 17-02-2013 20:17
Cytat:To juz dałem radę ale, jednak jest problem bo już pole jest gotowe, tylko nie dodaje opisu do tego pola co zostaje wpisywane przy dodawaniu obrazka czego?

Powtórz Tongue

- Pakiet aplikacji FB - 120 zł
- Pakiet WSZYSTKICH modyfikacji - 169 zł

WWW Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości