Sruu - forum webdeveloperów
Mod TopFB - Wersja do druku

+- Sruu - forum webdeveloperów (http://forum.sruu.pl)
+-- Dział: Gotowe Rozwiązania (/f-gotowe-rozwiazania)
+--- Dział: TenTego Free (/f-tentego-free)
+---- Dział: Aplikacje i Modyfikacje (/f-aplikacje-i-modyfikacje)
+---- Wątek: Mod TopFB (/t-modyfikacja-topfb)

Strony: 1 2


TopFB - kmike - 04-08-2015 20:02

Modyfikacja dodająca ranking TopFB.

Instrukcja Znajduje się w pliku ReadMe.txt w paczce. 

Wersja TenTego Free 2.x.x.

Pliki możesz nadpisać tylko jeżeli masz czyste TenTego z zainstalowanym szablonem minimalistic.


RE: TopFB - KasztaN9 - 04-08-2015 20:47

Jesteś wielki, że udostępniłeś modyfikację za darmo.
Powinna ona być w standardzie tentego tak samo jak sortowanie według oceny.
Dziękuje Blush +


Miałbym jeszcze jedno pytanko.
Oczywiście wszystko działa, ale z ciekawości zapytam.

Przerobiłem sobie to leciutko tak żeby działało na TT Premium no i moje zapytanie wygląda następująco:


Kod:
$query = mysql_query("SELECT img.*, user.user as owner_name, cat.name as cat_name FROM `tentego_img` AS img LEFT JOIN tablicacms_users AS user ON user.id = img.owner LEFT JOIN tentego_img_cat AS cat ON cat.id = img.cat WHERE img.`is_waiting` LIKE ".$where.$cat." ORDER BY `like` DESC LIMIT ".$page.",".$objPerPage);


bo w TT premium dla przykładowo "wyświetlania listy obiektów" mamy:


Kod:
if($where == 0) $where = $where.' AND img.`rel_date` < NOW()';


if($where > 0) $query = mysql_query("SELECT img.*, user.user as owner_name, cat.name as cat_name FROM `tentego_img` AS img LEFT JOIN tablicacms_users AS user ON user.id = img.owner LEFT JOIN tentego_img_cat AS cat ON cat.id = img.cat WHERE img.`is_waiting` LIKE ".$where.$cat." ORDER BY img.`date` DESC LIMIT ".$page.",".$objPerPage);
else $query = mysql_query("SELECT img.*, user.user as owner_name, cat.name as cat_name FROM `tentego_img` AS img LEFT JOIN tablicacms_users AS user ON user.id = img.owner LEFT JOIN tentego_img_cat AS cat ON cat.id = img.cat WHERE img.`is_waiting` LIKE ".$where.$cat." ORDER BY img.`rel_date` DESC, img.`date` DESC LIMIT ".$page.",".$objPerPage);

czy dla sortowania według FB jest potrzebny ten warunek z rel_date ?
chyba nie, ponieważ sortujemy według pola `like`, a nie według daty ?
zapytam bo wolałbym uniknąć późniejszych błędów na stronie Wink


RE: TopFB - Quik - 05-08-2015 12:37

Sortowani po:
Kod:
rel_date
będzie Ci dodatkowo sortować po dacie przeniesienia z poczekalni na główną.


RE: TopFB - klator - 09-11-2015 12:19

[Obrazek: 018ce5d99ac45.png]
Ktoś wie co mogłem zrobić źle? Wgrałem topfb.php do folderu z plikiem
i co oznacz pierwsze polecenie w instrukcji?

Cytat:#---------[ 1. SQL QUERY ]---------------------------------------------------


ALTER TABLE  `tentego_img` ADD  `like` INT NOT NULL ;

 Nie zrobiłem tego co zacytowałem, przez to nie działa?


RE: TopFB - kmike - 09-11-2015 12:30

Bez tego też nie zadziała, ale błąd mówi, że nie może znaleźć pliku /topfb.php (folder główny).

1 to zapytanie do bazy danych. Możesz je wykonać w ten sposób http://blog.kmike.net/back-end/mysql/jak-wykonac-zapytanie-sql-do-bazy-danych-mysql/

lub poprzez wklejenie np do pliku topfb.php komendy php


Kod:
mysql_query("ALTER TABLE  `tentego_img` ADD  `like` INT NOT NULL ;");

Zaraz przed ?>
Po odświeżeniu przynajmniej raz strony usuń tą komende (trzeba ją wykonać tylko raz).


RE: TopFB - klator - 09-11-2015 12:43

[Obrazek: 5592e167eb8f9.png]

A w takie sytuacji co zrobić?

Cytat:Zaraz przed ?>

Po odświeżeniu przynajmniej raz strony usuń tą komende (trzeba ją wykonać tylko raz).
Nie rozumiem tego co tu napisałeś ;/

reaz nie wiem czemu wyskakuje mi błąd połączenia z serwerem


RE: TopFB - kmike - 09-11-2015 16:02

duplicate column name 'like'. To znaczy że masz już tą kolumnę utworzoną. 

Strzelam, że najpierw próbowałeś z mysql_query(); metoda się wykonała a potem dopiero przez phpmyadmina. 

Czemu masz błąd połączenia z serwerem nie wiem, na pewno wprowadzone zmiany nie powinny mieć na to wpływu.


RE: TopFB - Wyimaginowany Wirtuoz - 16-11-2015 21:48

Zadziała zgodnie z tą instrukcją na TTP ? 


RE: TopFB - kmike - 17-11-2015 09:38

Nie, różni się część odpowiedzialna za wyświetlanie.


RE: TopFB - klator - 17-12-2015 10:19

@kmike mam pytanie, jak zrobić z tego top10/100? tylko 10 albo 100 obrazków z największą ilością lików a nie wszystkie po kolei, co trzeba zmienić?